Η Nissan παρουσίασε το πρώτο όχημα του κόσμου με κυψέλες στερεού οξειδίου, το οποίο θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου η εταιρεία είναι χορηγός. Το όνομα αυτού e-Bio Fuel-Cell.
Το καινοτόμο πρωτότυπο όχημα ονομάζεται e-Bio Fuel-Cell και αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της Nissan στην κατεύθυνση των οχημάτων μηδενικών ρύπων. Υπόσχεται εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία, ενώ καίει πολλαπλά καύσιμα, ανάμεσά τους και η αιθανόλη και το φυσικό αέριο.Όταν κινείται με 100% αιθανόλη, το Nissan e-Bio Fuel-Cell μπορεί να κάνει μέχρι και 600 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, χάρη στη μπαταρία των 24kWh. Οι δοκιμές σε δημόσιους δρόμους της Βραζιλίας, έχουν ως στόχο την περαιτέρω αύξηση της αυτονομίας.Με τη χρήση αιθανόλης ή νερού με βάση την αιθανόλη, οι εκπομπές άνθρακα είναι τόσο καθαρές όσο είναι η ατμόσφαιρα. Ένα τέτοιο όχημα θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις αγορές της Αμερικής, όπου η βιο-αιθανόλη φτιάχνεται από ζαχαροκάλαμα και καλαμπόκι.Αντίθετα με ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το πρωτότυπο της Nissan δεν είναι αναγκασμένο να εξαρτάται από τα σημεία φόρτισης και μπορεί να γεμίζει σε μικρά βενζινάδικα.
Όταν κινείται με 100% αιθανόλη, το Nissan e-Bio Fuel-Cell μπορεί να κάνει μέχρι και 600 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, χάρη στη μπαταρία των 24kWh.
Μπραβο στη Renault.