Το ντεμπούτο της έκανε απόψε όπως αναμένονταν η νέα Bugatti Centodieci.

Tο μοντέλο να πούμε πως μόλις 10 μονάδες θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής με το κόστος της κάθε μίας να οριοθετείται στα 8 εκατομμύρια ευρώ!

Ο σχεδιασμός της Centodieci είναι αναμφισβήτητα ο σχεδιασμός των μοντέρνων Bugatti, αλλά είναι εύκολο να εντοπιστεί η επιρροή της EB110.

Ντεμπούτο για την Bugatti Centodieci

2.694 Επισκέψεις στο άρθρο (16/8/2019)

Το ντεμπούτο της έκανε απόψε όπως αναμένονταν η νέα Bugatti Centodieci, η οποία έρχεται με 1.600 ίππους, σε περιορισμένο αριθμό μονάδων αλλά όχι περιορισμένη τιμή.

Μετά τις πρόσφατες εικόνες οι οποίες διέρρευσαν και σας τις παρουσιάσαμε, η Bugatti προχώρησε και επίσημα στην αποκάλυψη του νέου της μοντέλου το οποίο πήρε την ονομασία Centodieci. Όπως γνωρίζαμε το νέο μοντέλο αποτίει φόρο τιμής στην EB110 Super Sport, το δημοφιλές supercar της μάρκας που έκανε την εμφάνισή του στη δεκαετία του 80.
 
Προτού ξεκινήσουμε με το μοντέλο να πούμε πως μόλις 10 μονάδες θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής με το κόστος της κάθε μίας να οριοθετείται στα 8 εκατομμύρια ευρώ!
 
Ο σχεδιασμός της Centodieci είναι αναμφισβήτητα ο σχεδιασμός των μοντέρνων Bugatti, αλλά είναι εύκολο να εντοπιστεί η επιρροή της EB110. Μπροστά, η μάσκα και το «πέταλο» έχουν μικρότερο μέγεθος απ ότι στη Chiron, ενώ υπάρχουν ακόμα ανασχεδιασμένοι αεραγωγοί. Μάλιστα ο τρόπος σχεδιασμού του προβόλου ανάγκασε τους ανθρώπους της εταιρείας να πάρουν το σήμα από τη μάσκα και να το εγκαταστήσουν στο καπό. Από κει και πέρα παρών είναι ένα σπλίτερ από ίνες άνθρακα που τελειώνει σε λευκό χρώμα, ενώ εντύπωση προκαλούν και τα απίστευτα λεπτά οριζόντια φώτα LED.
 
Πηγαίνοντας προς τα πίσω βλέπουμε τους τροχούς που συνδυάζουν το λευκό με το μαύρο χρώμα, αλλά και τις κόκκινες δαγκάνες φρένων. Το πίσω μέρος είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Η μεγάλη αεροτομή και ο αεροδυναμικός διαχύτης συνθέτουν ένα τρομερό δίδυμο, ενώ οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης είναι κάθετα τοποθετημένες ανά ζευγάρια.
 

Φτάνοντας στο σημαντικότερο κομμάτι αυτό του κινητήρα. Ο W16 8,0 λίτρων με τέσσερα τούρμπο που βρίσκουμε και στη Chiron αποτελεί και την καρδιά της Centodieci προσφέροντας 1.600 ίππους στις 7.000 σ.α.λ, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,4 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα και τα 0-300 χλμ./ώρα σε 13,1 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα ορίζεται στα 380 χλμ./ώρα.

Δείτε τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου μετά το 2ο λεπτό

ELASTIKA 2024
OPEL