5 φωτογραφίες »

Το Evos θα ξεκινήσει να προσφέρεται αρχικά στην Κίνα.

Ντεμπούτο για το νέο Ford Evos

14.777 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2021)

Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε το νέο Ford Evos, συνδυάζοντας σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που βρίσκουμε τόσο σε βάγκον, όσο και σε SUV. Το μοντέλο το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Mondeo, εντυπωσιάζει επίσης με την τεράστια οθόνη στο εσωτερικό.

Η φήμη του είχε εξαπλωθεί πολύ πριν το δούμε, οι κατασκοπευτικές εικόνες που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες ήταν πολλές, αλλά πλέον το πολυσυζητημένο Ford Evos έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκίνητου της Σαγκάης στην Κίνα. Το εν λόγω μοντέλο αντιπροσωπεύει το πρώτο προϊόν της μάρκας που αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό από μια ομάδα στην Κίνα, όπου θα είναι αρχικά διαθέσιμο και θα παραχθεί από την κοινή επιχείρηση Changan Ford.
 
Ωστόσο η έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετούς μήνες υπογραμμίζει πως το Evos θα «σπάσει» τα σύνορα και θα προσφερθεί τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη, όπου αναμένεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Mondeo.
 
Περνώντας στο μοντέλο που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Κίνα, μπορούμε να δούμε πως πρόκειται για ένα ελκυστικό πεντάθυρο αυτοκίνητο. Η γρίλια σε στυλ κηρήθρας, συνοδεύεται με τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα που ενώνονται με μία LED ράβδο. Στη μέση του προφυλακτήρα έχουν ενσωματωθεί επιπλέον προβολείς, ενώ χαμηλά έχει προβλεφθεί ένας επιπλέον αεραγωγός, συνθέτοντας έτσι την σπορ-δυναμική εμφάνιση του προσώπου του Evos. Στο πλαϊνό μέρος οι κρυφές λαβές των θυρών και η διχρωμία στους καθρέπτες με βάση στις πόρτες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά
 
Στο εσωτερικό το Evos διαφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα μέχρι τώρα μοντέλα της Ford, έχοντας ως highlight την τεράστια οθόνη στο ταμπλό. Ο αμιγώς ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 12,3 ινστών και συνοδεύεται από μία οθόνη αφής ανάλυσης 4Κ με μέγεθος 27 ίντσες. Αμφότερες στεγάζονται μέσα στο ίδιο πλαίσιο. Το λογισμικό του συστήματος infotainment είναι το SYNC + 2.0 της Ford και συνοδεύεται από τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Baidu που περιγράφεται ως εικονικός προσωπικός βοηθός. Το Evos υποστηρίζει ακόμα over-the-air ενημερώσεις.
 
Οι τεχνικές προδιαγραφές δεν αναφέρθηκαν από τη Ford, ωστόσο το Evos αναμένεται να πωληθεί παγκοσμίως με υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η έκδοση που εμφανίζεται εδώ είναι η 1η έκδοση (1st Edition), η οποία μεταξύ άλλων λαμβάνει και πορτοκαλί διακοσμητικά στοιχεία, ενώ το μοντέλο φοράει ζάντες 19 ιντσών.

ELASTIKA 2024
NISSAN