• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το σύστημα Park Assist» εντοπίζει παράλληλη και κάθετη θέση στάθμευσης, στην οποία χωράει το αυτοκίνητό σας και στη συνέχεια αναλαμβάνει να κάνει τις μανούβρες του τιμονιού, ενώ εσείς χειρίζεστε μόνο τα πεντάλ.

Park Assist και λειτουργία City

36.791 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/2/2019

Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου, υπάρχουν και επιπλέον βοηθητικά συστήματα για το παρκάρισμα που συναντάμε σε ορισμένα μοντέλα. Η πιο κλασσική λύση είναι οι αισθητήρες παρκαρίσματος που σας προειδοποιούν με το χαρακτηριστικό «μπιπ» όταν πλησιάζετε σε κάποιο άλλο όχημα ή κολωνάκι. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα συνοδεύονται και από κάμερα οπισθοπορείας (μπορεί να υπάρξει και αυτόνομα η κάμερα), ώστε να έχετε και οπτική επαφή. Ένα λιγότερο διαδεδομένο σύστημα είναι η λειτουργία τιμονιού «City», η οποία επεμβαίνει στην υποβοήθηση του και το κάνει πιο ελαφρύ, ώστε να απαιτείται λιγότερη προσπάθεια για να το στρίψετε. 

Το πιο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος πάντως είναι το «Park Assist». Το σύστημα ανιχνεύει τυχόν χώρους, παράλληλης και κάθετης στάθμευσης, στους οποίους χωράει το αυτοκίνητό σας και στη συνέχεια το σύστημα σας καθοδηγεί αυτόματα: Εσείς απλά πατάτε γκάζι, φρένο και αλλάζετε ταχύτητα, ακολουθώντας τις απλές οδηγίες στην οθόνη και τα ηχητικά σήματα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια