4 φωτογραφίες »

Οδηγούμε: Νέο Opel Corsa

40.540 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2019)

Αποκλειστικό: Οδηγούμε το νέο Corsa, το πρώτο ηλεκτρικό μικρό στην ιστορία της Opel, που φέτος γιορτάζει τα 120 χρόνια της και προσφέρει στους 120 πρώτους που θα το παραγγείλουν στην Ελλάδα, τη δυνατότητα να το αποκτήσουν πληρώνοντας μόνο την μπαταρία (9.999 ευρώ).

What is new
- To ηλεκτρικό Corsa
- Με 136 άλογα και 400 χλμ. αυτονομίας
- 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δλ.
- Πλήρης φόρτιση σε 4 ώρες
- Με 9.999 ευρώ για τους πρώτους 120 αγοραστές στην Ελλάδα
- Οι παραγγελίες είναι «ανοιχτές», συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο τέλος της σελίδας

Το 2019 είναι χρονιά-σταθμός για την Opel. Όχι τόσο γιατί συμπληρώνει 120 χρόνια ιστορίας, αλλά γιατί κάνει το μεγάλο βήμα προς το μέλλον λανσάροντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μικρό της μοντέλο (το Ampera-e ήταν μεγαλύτερη και αισθητά υψηλότερο, ενώ το πάλαι ποτέ και επίσης μεγαλύτερο Ampera είχε και θερμικό κινητήρα εν είδη γεννήτριας, αλλά που σε συγκεκριμένες καταστάσεις βοηθούσε και στην κίνηση άρα λογίζεται σαν υβριδικό). Ο λόγος λοιπόν για το νέο ηλεκτρικό Opel Corsa.

Το γερμανικό μικρό επιτέλους αλλάζει γενιά, δάπεδο, τεχνολογία και φυσικά επίπεδο κρατώντας ίδιο μόνο το όνομα. Με το ξαφνικό λανσάρισμα του ηλεκτρικού Corsa η Opel δεν έπιασε στον ύπνο μόνο τον υπόλοιπο ανταγωνισμό, αλλά και το σύμμαχο (πλέον) όμιλο της PSA (Peugeot-Citroen), που στην έκθεση της Γενεύης παρουσίασε ως στατικό μοντέλο το ηλεκτρικό 208. Αμφότερα τα μοντέλα βασίζονται στην ηλεκτρική παραλλαγή της πλατφόρμας CMP, η οποία φέρει το εύληπτο όνομα «eCMP». Το νέο e-Corsa έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις και αισθητικά ακολουθεί πιστά τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Opel θυμίζοντας -ειδικά μπροστά- το Insignia Grand Sport. Το ηλεκτρικό Corsa θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Σαραγόσα μαζί με την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

Στην καμπίνα την παράσταση κλέβει η αψεγάδιαστη ποιότητα κατασκευής, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η άριστα ενσωματωμένη στο ταμπλό έγχρωμη οθόνη αφής του συστήματος infotainment. Η καμπίνα είναι ευρύχωρη με αρκετές θέσεις για μικροαντικείμενα, ενώ ο χώρος αποσκευών δείχνει ανεπηρέαστος από την παρουσία της μπαταρίας στα δάπεδο με χωρητικότητα στα 335 λτ.. Το AutoΤρίτη βρέθηκε στο θρυλικό εργοστάσιο του Ρουσελσχάιμ για να οδηγήσει σε αποκλειστικότητα το νέο ηλεκτρικό Corsa και σας μεταφέρει τις νωπές ακόμα οδηγικές του εντυπώσεις.
 
Στις μέρες μας όλοι κοιτάνε τα ηλεκτρικά με μισό μάτι λόγω της υψηλής τιμής τους. Η ελληνική αντιπροσωπεία όμως κατάφερε κάτι μοναδικό: Γιορτάζοντας τα 120 χρόνια της Opel πέρα από την προσφορά των πλούσιων εξοπλιστικών εκδόσεων «120 Εdition» σε όλη της γκάμα της εξασφάλισε για τους 120 πρώτους που θα παραγγείλουν το νέο ηλεκτρικό e-Corsa τιμή 9.999 ευρώ, κόστος που αντιστοιχεί μόνο στην μπαταρία του αυτοκινήτου. Οι παραγγελίες έχουν ανοίξει ήδη και παρακάτω μπορείτε να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα. Τα 120 μοντέλα θα παραδοθούν μέσα στον Ιούνιο.

Καλό μήνα σε όλους!

Όπως πολλοί καταλάβατε ήδη (και μας το είπατε στα email που μας στείλατε) η είδηση σχετικά με το ηλεκτρικό Opel Corsa, ήταν για το καλό του μήνα.

Τα στοιχεία για το ηλεκτρικό Opel Corsa δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα, όπως ούτε και τα πλάνα της Opel για το λανσάρισμα του μοντέλου στην αγορά.

Παρόλα αυτά, η Opel κράτησε τα στοιχεία σας καθώς σκέφτεται να κάνει κάποια ειδική προσφορά για όλους εσάς που εκδηλώσατε ενδιαφέρον σήμερα, όταν έρθει η ώρα.

Και του χρόνου!
Φιλικά
Η ομάδα του Auto Τρίτη

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

NEO TRAFIC
skoda