Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Οι τιμές του προσθιοκίνητου Lexus RZ 300e στην Ελλάδα

4.820 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2024)
Οι τιμές του προσθιοκίνητου Lexus RZ 300e στην Ελλάδα
3 Φωτογραφίες »

- Η προσθιοκίνητη έκδοση του RZ.
- Με 204 άλογα και 480 χιλιόμετρα αυτονομία.
- Σύγχρονη και πολυτελής σχεδίαση.
- Με premium «αέρα» στην καμπίνα.

Η προσθιοκίνητη έκδοση του RZ

Μετά το τετρακίνητο Lexus RZ 450e, η premium μάρκα της Toyota προσθέτει στην γκάμα του ηλεκτρικού SUV και την προσθιοκίνητη έκδοση. Το Lexus RZ 300e έρχεται εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, μέγιστη ισχύ 204 ίππων, έξι εκδόσεις εξοπλισμού και κόστος απόκτησης που ξεκινά από 61.800 ευρώ.

Με 204 άλογα και 480 χιλιόμετρα αυτονομία

Το Lexus RZ 300e διαθέτει το ίδιο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα με το τετρακίνητο RZ 450e, χωρίς ωστόσο τον πίσω ηλεκτρικό άξονα (eAxle) και  τον μετατροπέα που χρησιμοποιούνται στις εκδόσεις AWD. Η μάρκα υπόσχεται πως η αυτονομία κίνησης βάση του WLTP ανέρχεται στα 480 χιλιόμετρα, όταν το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με τις ζάντες 18 ιντσών, ενώ αν «φορέσει» τις 20άρες ζάντες, τότε η αυτονομία φτάνει τα 419 χλμ. Ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία ιόντων λιθίου παράγουν μέγιστη ισχύ 204 ίππων και 266 Nm ροπής. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 8 δευτερόλεπτα.

Σύγχρονη και πολυτελής σχεδίαση

Το Lexus RZ 300e βασίζεται στη νέα e-TNGA πλατφόρμα του Ομίλου της Toyota. Μπορεί  να υπερηφανεύεται για μια νέα εκδοχή της χαρακτηριστικής μάσκας της Lexus, η οποία είναι κλειστή με τρεις μακρόστενους αεραγωγούς στις άκρες αλλά και χαμηλά στον προφυλακτήρα. Η οροφή είναι έντονα τοξωτή, ενώ οι καμάρες των τροχών προστατεύονται από πλαστικό. Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από δύο μικρά αεροδυναμικά πτερύγια στις άκρες του τέλους της οροφής, ενώ τα λεπτά φωτιστικά σώματα ενώνονται μέσω μίας LED φωτιζόμενης μπάρας.

Με premium «αέρα» στην καμπίνα

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, ξεχωρίζει το φουτουριστικό τιμόνι «yoke». Από κει και πέρα ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι τοποθετημένος κοντά στον οδηγό, ενώ η οθόνη αφής στο κέντρο έχει μέγεθος 14 ίντσες. Σύμφωνα με όσα η ίδια η Lexus τονίζει, το cockpit του RZ 300e συνιστά μία εξελιγμένη εκδοχή της ιαπωνικής φιλοσοφίας «Tazuna», της ιαπωνικής λέξης δηλαδή που σημαίνει τον έλεγχο του αλόγου από τον ιππέα με τα γκέμια. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
EURONCAR KALYTERA XEIROTERA VANS
elk test