
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου, Ιωάννης Δ. Σαρακάκης
Ολοκληρώθηκε το 3ο επιχειρηματικό συνέδριο
2.418 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2016)
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το τρίτο επιχειρηματικό φόρουμ, Ελλάδος - Σουηδίας που διοργάνωσε το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυνε η Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Wrangberg, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το γόνιμο κλίμα των συνθηκών, που επιτρέπουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπάρχουσων εταιρειών, όπως και τη προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων που προσδοκούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στην αναφορά της, που σχετιζόταν με τις σουηδικές εταιρείες που εδρεύουν στη χώρα μας, και συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία.
Το παρών στο συνέδριο, έδωσαν εξέχουσες προσωπικότητες του οικονομικού χώρου, που με τις εισηγήσεις τους, στα 3 διαφορετικά πάνελ του φόρουμ, διεύρυναν το οικονομικό δρόμο στον οποίο συμβαδίζουν οι δυο χώρες.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση υπογράμμισε τα εξής : "Ως Έλληνες έχουμε την τάση, να κατηγορούμε κάποιον άλλον. Χάνουμε χρόνο, γιατί δεν έχουμε αποφασίσει, ότι πρέπει να αλλάξει η κατάσταση", τονίζοντας την ανάγκη, να βρούμε τα καλά χαρακτηριστικά μας, ώστε να ανακάμψει η οικονομία και να μην φεύγουν οι Έλληνες στο εξωτερικό.
Το κάθε κεφάλαιο εισηγήσεων του συνεδρίου, ανεξάρτητα με τον ομιλητή που το αντιπροσώπευε, βασιζόταν στο γνώμονα της καινοτομίας, των επενδυτικών προοπτικών στην Ελλάδα και της έξυπνης εξειδίκευσης.
Το απόσταγμα των εκτενών συζητήσεων, μέσα από ανθρώπους που παίζουν σημαντικότατους ρόλους στο αμφίρροπο παιχνίδι της οικονομίας , είναι να ενταθεί η προσπάθεια προς όλες τις αναγκαίες κατευθύνσεις, που θα συμβάλουν στην επιχειρηματική ανάπτυξη και διορατικότητα.

