Ουγγαρία: Πας να «γεμίσεις» με ξένες πινακίδες; Πληρώνεις τα διπλά!

Ουγγαρία: Πας να «γεμίσεις» με ξένες πινακίδες; Πληρώνεις τα διπλά!

2.284 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2022)

Η Ουγγαρία πουλάει πλέον ακριβότερα την βενζίνη σε όσους επισκέπτονται τα πρατήρια χώρας με αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες.

Απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

H Ουγγαρία, όπως και πολλές άλλες χώρες, προσπαθεί να βρει τρόπους για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση αλλά η τελευταία λύση που βρήκε για να ανακουφιστεί η οικονομία της, δέχεται πολλές κριτικές, αφού χρεώνει χαράτσι σε όσα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες επισκέπτονται τα πρατήρια καυσίμων στην Ουγγαρία για να γεμίσουν με καύσιμο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Περνούν τα σύνορα για να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμο

Πρέπει να σημειώσουμε πως η μεγάλη πλειοψηφία των ξένων που γεμίζουν τα αυτοκίνητα τους με καύσιμο στην Ουγγαρία δεν είναι τουρίστες. Πρόκειται κυρίως για κατοίκους των γειτονικών χωρών, όπως είναι η Αυστρία και η Σλοβακία, που περνούν τα σύνορα για να ανεφοδιάσουν τα οχήματα τους, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως η τιμή της απλής βενζίνης στην Ουγγαρία φτάνει το 1 ευρώ/λίτρο, την στιγμή που οι τιμές στις δύο προαναφερθείσες χώρες βρίσκονται στα 2 ευρώ/λίτρο. Η Ουγγαρία είναι μία από τις λίγες χώρες που δεν έκλεισε τις στρόφιγγες του ρωσικού πετρελαίου…

Η ΕΕ ζητάει από την Ουγγαρία να αποσύρει το μέτρο

Μετά το χαράτσι που έχει επιβάλλει η Ουγγαρία, η διαφορά στις τιμές των καυσίμων έχει εξανεμιστεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέλος της οποίας είναι η Ουγγαρία, χαρακτήρισε την κίνηση «μεροληπτική» και ζήτησε από τη χώρα να σταματήσει αυτό το σύστημα χρέωσης δύο επιπέδων.

Φθηνή βενζίνη τέλος στην Ουγγαρία για τους εξυπνάκηδες;
- Πηγαίνουν στην Ουγγαρία για να γεμίσουν στη μισή τιμή
- Η χώρα δεν έκλεισε τις στρόφιγγες του ρωσικού πετρελαίου
- Η Ουγγαρία τώρα ζητάει από τους ξένους τα διπλά λεφτά
- Η ΕΕ θέλει η Ουγγαρία να αποσύρει το μέτρο
Θα θέλατε να κάνουν το ίδιο και κάποιες γειτονικές μας χώρες, ώστε να σταματήσουν πολλοί Έλληνες οδηγοί να περνούν τα σύνορα για να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto