Pagani Alisea: Το μοντέλο-φόρος τιμής για τα 25 έτη της Pagani Zonda

1.767 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2024)
Pagani Alisea: Το μοντέλο-φόρος τιμής για τα 25 έτη της Pagani Zonda
4 Φωτογραφίες »

- Μια ομάδα φοιτητών ανέλαβε τα βαρύ φορτίο στον σχεδιασμό
- Θυμίζει μαχητικό και κυριαρχούν οι μεγάλες καμπυλωτές επιφάνειες
- Στη γραμμή παραγωγής μόνο αν βρεθεί αγοραστής

Μια ομάδα φοιτητών ανέλαβε τα φορτίο του σχεδιασμού του

Τι κι αν έχουν περάσει 25 ολόκληρα έτη από την πρώτη εμφάνιση της Pagani Zondα στην έκθεση Motor Show που διεξήχθη τον Μάρτιο του 1999 στη Γενεύη; Το μοντέλο συνεχίζει να γοητεύει και αναμφισβήτητα έχει γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία του χώρου της αυτοκίνησης. Ευκαιρίας δοθείσης του εορτασμού 25 ετών ζωής για το ιστορικό μοντέλο, παρουσιάστηκε η Pagani Alisea, ένα project με την συμμετοχή της εταιρείας, μα κυρίως, μιας ομάδας φοιτητών από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδιασμού, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού τους.

Θυμίζει μαχητικό και κυριαρχούν οι μεγάλες καμπυλωτές επιφάνειες

Το μοντέλο παρουσιάστηκε στο Τορίνο και είναι κλίμακας 1:1. Όπως είναι αντιληπτό και από τις εικόνες, απουσιάζουν στοιχεία που συναντώνται συνήθως σε supercars, όπως οι αεραγωγοί. καθιστώντας την Alisea πιο… light ως προς το παρουσιαστικό της, τουλάχιστον σε σχέση με την Zonda. Oι θόλοι τον τροχών έχουν διογκωθεί στα 205 εκατοστά, το μήκος του οχήματος φτάνει τα 415 εκατοστά, ενώ το ύψος του έχει κατέβει (82 εκατοστά). Αντίστοιχες μικρο-επεμβάσεις έχουν γίνει στους καθρέπτες, στα μπροστινά φώτα, καθώς και τα πίσω, τα οποία φέρνουν έντονα στην μνήμη αυτά της Zonda-R.

Στη γραμμή παραγωγής μόνο αν βρεθεί αγοραστής

Η Alisea αποτελεί ένα project το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του μεταπτυχιακού των φοιτητών που αναφέραμε πρωτίστως.Τώρα, το αν θα τη δούμε κάποια στιγμή στη γραμμή παραγωγής, είναι ένα ερώτημα το οποίο θα απαντηθεί στο μέλλον. Εσείς, καλού κακού, μην αποκλείετε τίποτα, καθώς αρκεί ένας επίδοξος αγοραστής, ικανός να πληρώσει έναν πακτωλό χρημάτων (όπως έχουμε δει πολλάκις στο παρελθόν με διάφορες εξατομικευμένες εκδόσεις Zonda).
 

CENNTRO ME EPIDOTHSH