• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Παράνομα 1 στα 3 με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα!

11.257 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/7/2020

«Σαφάρι» ελέγχων σε όλη την επικράτεια για αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες από την ΑΑΔΕ. Ένα στα τρία αυτοκίνητα κυκλοφορεί παράνομα.


Από τις 9 εώς τις 11 Ιουνίου οι «Ράμπο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έκαναν ελέγχους πανελλαδικά για να διαπιστωθεί η νομιμότητα κυκλοφορίας αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες στη χώρα μας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, καθώς, όπως φαίνεται, αρκετοί επιτήδειοι κυκλοφορούν παράνομα με τα πολυτελή αυτοκίνητά τους εντός Ελλάδος έχοντας ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, ως επι το πλείστον γειτονικών βαλκανικών χωρών.

Τα ευρήματα της μεγάλης επιχείρησης, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, με αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε προεπιλεγμένα και απόλυτα στοχευμένα σημεία, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ήταν σημαντικά και βρέθηκαν παράνομα ένα στα τρία αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες.

Μέσα σε τρεις ημέρες, έγιναν 312 έλεγχοι σε οχήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια και εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν παράνομα 97 αυτοκίνητα, τα οποία και δεσμεύτηκαν.

Στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, οι ελεγκτές του Τελωνείου Καλαμάτας βρήκαν σε επιχείρηση υπαίθριας στάθμευσης 17 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και ένα φορτηγό, όλα με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Τα παραπάνω οχήματα δεσμεύτηκαν και σφραγίστηκαν. Η έρευνα συνεχίζεται για τη νομιμότητά τους.

Στη Ρόδο, οι ελεγκτές του τοπικού Τελωνείου έλεγξαν 13 οχήματα, που κυκλοφορούσαν στο νησί με ξένες πινακίδες.

Μεταξύ των οχημάτων, που δεσμεύτηκαν, ήταν μία Mercedes Ε 300 CDI, με κινητήρα 2.987 κ.εκ. και γερμανικές πινακίδες, το οποίο κυκλοφορούσε στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους και ένα Honda CR-V, με βρετανικές πινακίδες, το οποίο κυκλοφορούσε στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2016 και -κατά τον έλεγχο- το οδηγούσε μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε όχημα, που είχε τελωνιστεί στην Ελλάδα, προερχόμενο από το Βέλγιο. Είχε λάβει άδεια και πινακίδες, τις οποίες όμως στη συνέχεια κατέθεσε, επαναφέροντας τις βέλγικες, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί παράνομα. Ενημερώθηκε η αστυνομία και επιλήφθηκε της υπόθεσης.

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια