Παράταση μέχρι τον Ιούνιο στην επιδότηση diesel

Παράταση μέχρι τον Ιούνιο στην επιδότηση diesel

2.767 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2022)

Παράταση στην επιδότηση diesel ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τουλάχιστον μέχρι και τον Ιούνιο του 2022.

Ένα μήνα παράταση

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα για όλους τους κατόχους αυτοκινήτων diesel, αλλά και για τους επαγγελματίες οδηγούς, φορτηγών και λεωφορείων. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του το στέλεχος της κυβέρνησης η επιδότηση στο πετρέλαιο θα παραταθεί μέχρι και τον Ιούνιο, ήτοι θα επεκταθεί για ακόμα ένα μήνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στα 0,15 ευρώ ανά λίτρο το κέρδος

Θυμίζουμε πως δικαιούχοι της συγκεκριμένης επιδότησης είναι τα διυλιστήρια και οι εισαγωγείς καυσίμων, ενώ η επιδότηση φτάνει και στον καταναλωτή μέσω της μειωμένης τιμής, που ανέρχεται στα 0,15 ευρώ ανά λίτρο. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική απόφαση, «η επιδότηση που λαμβάνει ο τελικός καταναλωτής εκφράζεται ως το γινόμενο της ποσότητας κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης επί του ύψους της επιδότησης ανά λίτρο, προσαυξανόμενο με το ΦΠΑ, και διαπιστώνεται από την σύγκριση των περιθωρίων κερδών».

Διπλά κερδισμένοι όσοι έχουν όχημα diesel

Ως εκ τούτου οι κάτοχοι των οχημάτων diesel θα συνεχίσουν να είναι διπλά κερδισμένοι μέχρι και τον Ιούνιο, αφού θα λαμβάνουν μία έμμεση επιδότηση μέσω των πρατηρίων, αλλά και την άμεση επιδότηση μέσω του Fuel Pass, εφόσον βέβαια πληρούν όλα τα απαραίτητα κριτήρια που έχουν οριστεί.   

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD E-TRANSIT
NISSAN