2 φωτογραφίες »

Το Antonov είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο κατάλληλο για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Πέντε Antonov στην υπηρεσία της Bentley λόγω Brexit

2.151 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2020)

Πέντε εμπορικά αεροσκάφη Antonov για τις ανάγκες εφοδιασμού της έχει κάνει κράτηση η Bentley, η οποία θέλει να είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση που το Brexit δεν συνοδευτεί από εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και της Μεγάλης Βρετανίας.


«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει η παροιμία και στην βρετανική Bentley την εφαρμόζουν κατά γράμμα, τη στιγμή που οι συζητήσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας για την μεταξύ τους εμπορική σχέση μετά το Brexit συνεχίζονται.
 
Όπως ανακοίνωσε λοιπόν η Bentley, η premium μάρκα που ανήκει στο VW Group, έχει κάνει κράτηση για πέντε αεροσκάφη Antonov προκειμένου να είναι σε θέση να ξεπεράσει τα πιθανά εμπόδια στον τομέα του εφοδιασμού, στην περίπτωση που η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκληρωθεί χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο εμπορικό πλάνο μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Η Bentley αγοράζει το 90% των εξαρτημάτων της από την ηπειρωτική Ευρώπη και πουλάει περίπου το 24% των αυτοκινήτων της στην Ευρώπη, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Adrian Hallmark και αποκάλυψε: «Έχουμε περάσει δύο χρόνια προγραμματισμού. Έχουμε πέντε αεροπλάνα Antonov ως απόθεμα για να μεταφέρουμε αμαξώματα στο Μάντσεστερ».
 
Ωστόσο ο επικεφαλής της εταιρείας δεν στάθηκε μόνο εκεί, αλλά συνέχισε αναφέροντας πως πέραν της δυνατότητας αεροπορικής μεταφορά των αμαξωμάτων, η Bentley αύξησε και τις εισαγωγές των επιμέρους εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των αυτοκινήτων. Έτσι αν και στο παρελθόν το απόθεμα που είχε η μάρκα επαρκούσε για δύο ημέρες δουλειάς, αυτή τη στιγμή οι αποθήκες είναι γεμάτες με εξαρτήματα για 14 εργάσιμες ημέρες, ήτοι απόθεμα τριών εβδομάδων.
 
Κλείνοντας ο Hallmark δήλωσε πως η εταιρεία έχει κάνει κράτηση για επιπλέον αποθήκες και έχει προγραμματίσει νέα δρομολόγια εφοδιασμού σε περίπτωση που οι μέχρι τώρα παραδοσιακές μέθοδοι προμήθειας αντιμετωπίσουν κάποια παρακώλυση.   

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center