15 φωτογραφίες »

Peugeot 208 diesel Vs Renault Clio LPG Vs Toyota Yaris Hybrid

188.642 Επισκέψεις στο άρθρο (1/5/2021)

Best sellers σε διαγωνισμό οικονομίας: Peugeot 208 σε diesel, Renault Clio με υγραέριο και το υβριδικό Toyota Yaris υπόσχονται πολλά χιλιόμετρα με λίγα έξοδα για καύσιμο. Ποιο τα καταφέρνει καλύτερα σε αυτόν, αλλά και στους υπόλοιπους τομείς.

RENAULT: CLIO με εργοστασιακό LPG. Εξοικονομείστε έως και 50% στην τιμή του καυσίμου!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »


Για χρόνια επικρατεί η αντίληψη πως το diesel είναι η καλύτερη επιλογή αν θες να κάνεις οικονομία στα καύσιμα και διανύεις πολλά χιλιόμετρα. Τα υβριδικά όμως έχουν καταφέρει  να αμφισβητήσουν αυτή την αντίληψη, με όπλο τους την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, ειδικά εντός πόλης. Και δίπλα σε αυτά, σφήνα σε αυτό το δίλημμα έρχεται να μπει και το LPG, με βασικό προσόν τη χαμηλή τιμή ανά λίτρο.

Τρία από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της μικρής κατηγορίας διατίθενται σε αντίστοιχες εκδόσεις. Το 208 με τον 1.500άρη πετρελαιοκινητήρα BlueHDi των 100 ίππων, το ίδιας ιπποδύναμης Clio με τον 1,0 λτ. TCe κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη-υγραέριο) και το νέο Yaris που εφοδιάζεται με αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο, βάση του οποίου είναι ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.490 κ.εκ..

Δε χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να καταλάβετε πως στις επόμενες γραμμές θα διαβάσετε τη μεταξύ τους σύγκριση, η οποία φυσικά θα περιλαμβάνει όλους τους τομείς.

Εμφάνιση: Αρμονία στα 208 και Clio, δυναμικό το Yaris
Ξεκινώντας από την εμφάνιση, τα τρία μοντέλα είναι άτυχα που συγκρίνονται μεταξύ τους, καθώς σχεδιαστικά και τα τρία αρέσουν πολύ. Το νέο Yaris διαθέτει επιθετική σχεδίαση που απορρέει από τις compact διαστάσεις (μήκος 3,94μ.) με την παράλληλη αύξηση στα μετατρόχια και τους κοντούς προβόλους. Την ίδια ώρα η μεγάλη μάσκα μπροστά και τα ενιαία φώτα πίσω το κάνουν όσο μοντέρνο χρειάζεται. Το Clio από την πλευρά του, με την C-Shape αισθητική της μάσκας και των LED φωτιστικών σωμάτων, διαθέτει ένα εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, τον οποίο συνδυάζει με δυναμικά στοιχεία διαμορφώνοντας ένα ιδιαίτερα κομψό αποτέλεσμα. Στοιχεία δυναμισμού και κομψότητας θα συναντήσουμε και στο Peugeot, το οποίο καταφέρνει σε πολύ μικρό βαθμό να τα συνδυάσει καλύτερα. Η μεγάλη μάσκα, τα μοτίβα από νυχιές στα φώτα και οι «χαυλιόδοντες» που κατεβαίνουν χαμηλά είναι στοιχεία που τα παρατηρείς με θαυμασμό.

Value for Money: Πιο προσιτό το Clio, πιο πλούσιο και με καλύτερη εγγύηση το Yaris
Το Clio διαθέτει τη χαμηλότερη τιμή αγοράς, από 15.640 ευρώ, διαθέτει πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας, ωστόσο από τον εξοπλισμό λείπουν ανέσεις, όπως μια μεγάλη οθόνη αφής. Το Yaris, ξεκινά από 17.460 ευρώ, αλλά διαθέτει πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό, με 7 αερόσακους, Clima, οθόνη αφής 7`` και ζάντες αλουμινίου. Παράλληλα διαθέτει και εγγύηση 6 ετών. Τέλος, το Peugeot 208 ξεκινά από 17.600 ευρώ στην έκδοση Like.

Επόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »