Πήρε πιστοποιητικό το ιπτάμενο αυτοκίνητο Aircar!

Πήρε πιστοποιητικό το ιπτάμενο αυτοκίνητο Aircar!

1.947 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2022)

Πιστοποιητικό αξιοπλοΐας πήρε από τη Σλοβακική κυβέρνηση ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά μία δυνατότητα που πριν χρόνια βλέπαμε μόνο στις ταινίες!

Το ενέκρινε το υπουργείο μεταφορών της Σλοβακίας

Οι εταιρείες που εργάζονται πάνω στην κατασκευή ιπτάμενων αυτοκινήτων συνεχώς και αυξάνονται, ωστόσο η Klein Vision φαίνεται πως προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά. Η σλοβακική εταιρεία με έδρα την Nitra, η οποία έχει παρουσιάσει το πρωτότυπο ιπτάμενο αυτοκίνητο, Aircar, κατάφερε να πάρει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από το υπουργείο μεταφορών της Σλοβακίας, φέρνοντας έτσι το όχημα ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αλλάζει από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο αυτόματα

Το Aircar έχει χώρο για δύο επιβάτες και μπορεί να φτάσει ταχύτητες στον αέρα άνω των 190 χλμ./ώρα σε υψόμετρο πάνω από 8.000 πόδια. Το όχημα είναι ικανό με το πάτημα ενός κουμπιού να μετατρέπεται αυτόματα από αυτοκίνητο σε αεροσκάφος σε περίπου δύο λεπτά και 15 δευτερόλεπτα. Διαθέτει 1.600άρη κινητήρα της BMW και μπορεί να απογειωθεί από έναν διάδρομο μήκους 300 μέτρων.

Τον Ιούνιο έκανε την πρώτη πτήση του

Για να καταφέρει να πάρει την πιστοποίηση το Aircar έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 δοκιμαστικές πτήσεις, άρα ισάριθμες απογειώσεις και προσγειώσεις, ενώ ο χρόνος που βρέθηκε στον αέρα ξεπερνά τις 70 ώρες. Το Aircar ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση τον περασμένο Ιούνιο, πετώντας για 35 λεπτά μεταξύ των διεθνών αεροδρομίων των σλοβακικών πόλεων Nitra και Μπρατισλάβα. Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
OPEL