Συχνό φαινόμενο στην αγορά είναι να προστίθενται και ένας ή ακόμη και δύο εγγυητές για να εγκριθεί το δάνειο.

    Οι όροι των απευθείας τραπεζικών δανείων

    48.776 Επισκέψεις στο άρθρο

    Τα καταναλωτικά δάνεια των τραπεζών για ποσά έως 30.000 ευρώ προσφέρονται συνήθως χωρίς προσημείωση κάποιου ακινήτου, ενώ κατά βάση διαθέτουν μια ελαστικότητα. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε τη διάρκεια αποπληρωμής, η οποία μπορεί να είναι από 6-96 μήνες συνήθως, αλλά και τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κυμαινόμενα ή σταθερά επιτόκια. Φυσικά στην περίπτωση που επιλέξετε κυμαινόμενο δάνειο αυτό συνήθως είναι χαμηλότερο από το σταθερό. Αν κάνετε μια περιήγηση στις ιστοσελίδες των τραπεζών, μπορείτε να έχετε μια ακριβή εικόνα σχετικά με το ύψος των επιτοκίων, τα οποία πάντως είναι περίπου από 10%-14%. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσετε και ένα ποσό κοντά στα 200 ευρώ, που θα πληρώσετε εφόσον εγκριθεί το δάνειό σας και αφορούν στα έξοδα φακέλου. 

    Τι μας είπαν οι άνθρωποι της αγοράς για τα χρηματοδοτικά προγράμματα
    Στην αγορά δραστηριοποιούνται επίσης και ειδικού σκοπού τράπεζες από πολυεθνικούς τραπεζικούς ομίλους, οι οποίες εκπροσωπούν εταιρείες αυτοκινήτων και έχουν ιδρυθεί για να παρέχουν χρηματοδοτικά προγράμματα αποπληρωμής και να διευκολύνουν την αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου. 

    Ανθρωποι της αγοράς στους οποίους απευθυνθήκαμε για το συγκεκριμένο ζήτημα μας ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή είναι πιο εύκολο να εγκριθεί ένα δάνειο από εμάς, παρά από ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Ο λόγος είναι πως εμείς υπάρχουμε γι αυτό το σκοπό, ενώ οι τράπεζες προσπαθούν να κερδίσουν πελάτες και για μελλοντικά προγράμματα». Φυσικά αυτό δεν αλλάζει πως για τον κάθε πελάτη, πάλι θα εξεταστούν διάφορα κριτήρια οικονομικής φύσης, όπως αυτά που σημειώσαμε πριν (εισόδημα, σταθερή δουλειά, «λευκό» τραπεζικό μητρώο κ.λπ.).

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    peugeot
    NISSAN