4 φωτογραφίες »

Ποια αυτοκίνητα αγοράζω με 150€/μήνα;

118.790 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2020)

Καινούριο αυτοκίνητο με 150€/μήνα; Και όμως γίνεται. Τα δημοφιλέστερα μικρά, μικρά SUV και μικρομεσαία SUV της αγοράς, που αυτήν τη στιγμή μπορείτε να αγοράσετε με μηνιαία δόση 150 ευρώ. Τι άλλο πρέπει να προσέξετε, αλλά και πόσο θα πληρώνατε αν το αγοράζατε τοις μετρητοίς.


Το αυτοκίνητο είναι αγαθό πρώτης ανάγκης και άκρως απαραίτητο για να εξυπηρετούμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Συνεπώς ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μας το περνάμε μέσα σε αυτό, άρα όλοι θα θέλαμε ένα αυτοκίνητο που θα απολαμβάνουμε στις μετακινήσεις μας. Από την άλλη βέβαια, δεν είναι και εύκολο να δαπανήσουμε ένα ποσό κοντά στις 20 χιλιάδες ευρώ «ντούκου». Γι αυτό λοιπόν μία πολύ καλή λύση είναι η αγορά αυτοκινήτου μέσω δόσεων, οι οποίες είναι ευκολότερο να ενσωματωθούν στα μηνιαία μας έξοδα. Στο θέμα μας βρήκαμε ποια είναι αυτή τη στιγμή τα δημοφιλέστερα μοντέλα από τις κύριες κατηγορίες μοντέλων που μπορείτε να αποκτήσετε με μηνιαία δόση 150 ευρώ. Φυσικά τα μοντέλα που θα σας παρουσιάσουμε μπορείτε να τα αγοράσετε και με διαφορετικό τρόπο χρηματοδότησης, ωστόσο εμείς επιλέξαμε το βασικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με σταθερό μηνιαίο ποσό 150 ευρώ και εξόφληση σε 7 χρόνια. 

Τα υπέρ και τα κατά των δόσεων
Προβαίνοντας σε μια αγορά μέσω δόσεων, πέρα από το προφανές πως δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε μονομιάς ένα μεγάλο ποσό, έχετε τη δυνατότητα μέσα στο μηνιαίο πακέτο να ενσωματώσετε και άλλες υπηρεσίες, όπως την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας την οδική βοήθεια και εργασίες συντήρησης για παράδειγμα. Επιπλέον μπορείτε ανάλογα με το ύψος της προκαταβολής που θα δώσετε, να ορίσετε τη διάρκεια του χρόνου αποπληρωμής του υπόλοιπου ποσού, ανάλογα με το πώς σας βολεύει. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, θα χρειαστεί και πάλι να δαπανήστε ένα σημαντικό ποσό ως προκαταβολή, καθώς όπως καταλαβαίνετε στο μέγιστο των 7 ετών μπορείτε να αποπληρώσετε μέχρι 12.600 ευρώ (σε άτοκο πρόγραμμα), συνεπώς το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί στην αρχή. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η επιλογή της τελευταίας μεγάλης δόσης balloon, η οποία διαθέτει διαφορετικά ενδεχόμενα, ωστόσο δε θα μας απασχολήσει επί του παρόντος αυτό το σενάριο. 

Τι να προσέξετε  
«Ουδέν κακό αμιγές καλού» λέει η φράση, κάτι που βρίσκει εφαρμογή και στη δική μας περίπτωση. Γιατί ναι μεν η μηνιαία δόση εξασφαλίζει ένα ανεκτό ποσό για την τσέπη μας, ωστόσο συνολικά ανεβάζει την τιμή αγοράς κατά ένα σεβαστό ποσό συγκριτικά με αγορά και πληρωμή τοις μετρητοίς. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που κάναμε, υπολογίστε πως οι τόκοι θα σας κοστίσουν από 2.000-3.500 ευρώ, ανάλογα το επιτόκιο και σε πρόγραμμα με 84 δόσεις. Γι αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιο είναι το ύψος του επιτοκίου σε κάθε περίπτωση (υπολογίστε και την εισφορά τραπέζης που είναι 0,6%), ενώ παράλληλα κατά την δανειοδότηση ζητήστε να σας πουν ποιο είναι το συνολικό ποσό που θα έχετε δώσει μέχρι την αποπληρωμή του δανείου. Τέλος έχετε κατά νου, πως στους υπολογισμούς μας δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα δανειοδότησης, ταξινόμησης και τελών κυκλοφορίας, καθώς και προετοιμασίας, τα οποία συνολικά μπορεί να είναι λίγες εκατοντάδες εκατοντάδες ευρώ.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Kalitero aytokinito
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel