Ποιόν πειράζει που το νέο Golf Cabriolet είναι SUV;

6.973 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2020)

Παραδοσιακά το βασικό κάμπριο μοντέλο της VW ήταν το Golf. Με κάθε νέα γενιά του μοντέλου, οι φήμες για την κάμπριο έκδοση έπαιρναν κι έδιναν. Αυτή τη φορά η VW το νέο Golf Cabrio το έκανε SUV. Πειράζει;


Το νέο T-Roc Cabriolet μπορεί να το δει κανείς με δύο διαφορετικές οπτικές. Από τη μία η VW πήρε το «μεγάλο» μικρό SUV της γκάμας της, που πρωταγωνιστεί στις πωλήσεις όντας δεύτερο στην κατηγορία και του έκοψε την οροφή. Αυτό από μόνο του είναι λίγο επαναστατικό. Ειδικά για μια μάρκα που δε μας έχει συνηθίσει σε επαναστάσεις κανενός είδους.

Με αυτή την οπτική το T-Roc αυτό είναι το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία, αλλά και ίσως το πρώτο μαζικής παραγωγής SUV που είναι κάμπριο. Σαφώς, έχει προηγηθεί η Range Rover με το αντίστοιχο Evoque, όμως η παραγωγή ήταν περιορισμένη.

Ένα ανοιχτό SUV είναι λίγο περίεργο. Ακόμη και αν δεν ήταν κάμπριο, και το ότι είναι δίπορτο είναι αρκετό για να το κάνει περίεργο. Το Τ-Roc cabriolet βασίζεται στο κλειστό αμάξωμα, έχει όμως σχεδόν όλες του τις διαστάσεις αυξημένες, τόσο στο μήκος όσο και στο μεταξόνιο. Το πίσω μέρος είναι τελείως καινούργιο και φυσικά η μαλακή κουκούλα όταν κλείνει, δίνει στο αμάξι ένα κουπέ σχήμα. Και αυτό από μόνο του είναι περίεργο επίσης.

Όμως υπάρχει και η πιο εύκολη οπτική να δει κανείς το νέο T-Roc. Η VW αντί να βγάλει το Golf κάμπριο, όπως έχει κάνει στο παρελθόν, πήρε το SUV ξαδελφάκι του, και το έκανε το νέο Golf Cabriolet της μάρκας. Απλά τώρα έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Σε όλους τους άλλους τομείς το T-Roc θα μπορούσε να είναι ένα κανονικότατο Golf.

Υπό αυτό το πρίσμα το T-Roc δεν είναι τόσο επαναστατικό, ούτε τόσο περίεργο. Είναι απλά η νέα έκδοση του Golf Cabriolet και απευθύνεται ακριβώς στο ίδιο κοινό που θα αγόραζε και το μικρομεσαίο μοντέλο σε ανοιχτή έκδοση.

Εσείς όμως πως βλέπετε το νέο T-Roc Cabriolet; Είναι ένα περίεργο αυτοκίνητο που δεν περιμένατε να δείτε ποτέ; Ή μήπως είναι απλά ένα ψηλό Golf Cabriolet οπότε και το πράγμα είναι απλό; Τι λέτε;

Mercedes
moto