Πρεμιέρα για το υβριδικό MG3 με 194 άλογα
14 Φωτογραφίες »

Πρεμιέρα για το υβριδικό MG3 με 194 άλογα

11.948 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2024)

- Το πρώτο MG με το Hybrid+ σύστημα, απόδοσης 194 ίππων.
- Κατανάλωση 4,4 λτρ./100 χλμ. υπόσχεται η μάρκα.
- Δύο οθόνες στην καμπίνα στάνταρ και καλός εξοπλισμός.
- Πορτμπαγκάζ για 293 λίτρα.

Η νέα πρόταση της MG στα μικρά

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης έκανε πρεμιέρα και μαζί του έφερε το MG3 δεύτερης γενιάς. Η νέα πρόταση για την ευρωπαϊκή αγορά στην κατηγορία των μικρών έφτασε με υβριδικό σύστημα κίνησης, σύγχρονη σχεδίαση και εσωτερικό με οθόνες και τεχνολογίες, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί σε μία από τις δημοφιλέστερές κατηγορίες αυτοκινήτων της Ευρώπης.

Το πρώτο MG με το Hybrid+ σύστημα, απόδοσης 194 ίππων

Το MG3 γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που εξοπλίζεται με το υβριδικό σύστημα κίνησης «Hybrid+», που με τη σειρά του συστήνεται στο ευρωπαϊκό κοινό. Το «Hybrid+» αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων (105 άλογα) και έναν ηλεκτροκινητήρα (136 άλογα). Η κίνηση πηγαίνει στους μπροστά τροχούς και η συνολική ισχύς ανέρχεται στους 194 ίππους και τα 250 Nm ροπής. Παράλληλα υπάρχει και ένα ακόμα ηλεκτρικό μοτέρ που έχει το ρόλο της γεννήτριας για την μπαταρία 1,83 kWh του MG3, ενώ μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια απευθείας και τον  κύριο ηλεκτροκινητήρα, εάν χρειάζεται. Εν τω μεταξύ, ο βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο τριών ταχυτήτων που η MG υποστηρίζει ότι έχει μεγαλύτερη απόκριση από τα κιβώτια CVT που χρησιμοποιούνται συχνά από τα υβριδικά αυτοκίνητα.

Κατανάλωση 4,4 λτρ./100 χλμ. υπόσχεται η μάρκα

Σύμφωνα με την MG, η κατανάλωση του MG3 χάρη στο σύστημα «Hybrid+» ανέρχεται στα 4,4 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) φτάνουν τα 100 γρ./χλμ.. Αναφορικά με τις επιδόσεις, το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 8,0 δευτερόλεπτα, ενώ η επιτάχυνση 80-120 χλμ./ώρα απαιτεί 5,0 δευτερόλεπτα. Οι οδηγοί έχουν τρία προφίλ οδήγησης Eco, Standard και Sport, ενώ το σύστημα Hybrid+ επιλέγει αυτόματα μία από τις πέντε λειτουργίες μετάδοσης κίνησης (EV, Series, Series and Charge, Drive and Charge και Parallel), αποφασίζοντας τον καταλληλότερο τρόπο λειτουργίας τόσο για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, όσο και για τη φόρτιση της μπαταρίας.

LED προβολείς και σύγχρονη σχεδίαση

Οι διαστάσεις του νέου MG3 είναι οι εξής: Μήκος 4.113 χλστ., πλάτος 1.797 χλστ., ύψος 1.502 χλστ., την ώρα που το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.570 χλστ. Εξωτερικά, λαμβάνει μοντέρνα σχεδίαση με δυναμικές γραμμές και τριγωνικούς LED προβολείς. Ο προφυλακτήρας φέρει μεγάλους αεραγωγούς, ενώ οι ζάντες αλουμινίου κοσμούνται από πέντε ακτίνες με διπλά τελειώματα. Στο πίσω μέρος το τοπίο είναι λίγο πιο απλό, με την παράσταση να κλέβουν τα LED φώτα. Επτά χρώματα θα είναι διαθέσιμα για τους Ευρωπαίους Pebble Black, Dover White, Cosmic Silver, Pastel Yellow, Diamond Red, Hampstead Grey, Como Blue.  

Συνέχεια του άρθρου >>>
MERCEDES NEW RANGE
KIA