Το σύστημα διεύθυνσης του Civic, σε προκαλεί να κινηθείς γρήγορα. Εκεί διαπιστώνεις ότι το πλαίσιο, ο κινητήρας και η ανάρτηση μπορούν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οδική συμπεριφορά: Στην ελίτ της κλάσης οδηγικά

177.757 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2017)

Η νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία «χτίστηκε» η 10η γενιά του Civic είναι ελαφρύτερη και κατά 52% πιο άκαμπτη, ενώ ενσωματώνει μια σύγχρονη λύση ανάρτησης με άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Το Civic έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για τον ημιάκαμπτο άξονα που διέθετε όμως επί της ουσίας δεν του έλειπε κάτι. Του έλειπε η δύναμη στις απλές εκδόσεις για να «νιώσεις» τον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα και επιτέλους αυτή «ήρθε», φέρνοντας μαζί την σταθερότητα και την άνεση που εγγυώνται οι πολλαπλοί, ακόμα και σε σχετικά σφικτά ρυθμισμένο setup ανάρτησης. Οδηγικά λοιπόν το Civic σε αυτή του τη γενιά είναι άνετο και ασφαλές στις νορμάλ αναζητήσεις του οδηγού του, με την ανάρτηση να φιλτράρει αποτελεσματικά και «σίγουρα» τις όποιες ανωμαλίες χωρίς να παρατηρούνται αναπηδήσεις. Η σταθερότητά του σε μεγάλες ταχύτητες είναι εξαιρετική και η ανάρτηση εκεί διαχειρίζεται τέλεια το αμάξωμα δείχνοντας σφιχτή όσο χρειάζεται. Παράλληλα προς αυτή την κατεύθυνση έχει βελτιωθεί σημαντικά και η ποιότητα κύλισης του νέου Civic κάτι που απορρέει και από την βελτιστοποίηση της ηχομόνωσης. Ο οδηγός λαμβάνει τέλεια πληροφόρηση από το σύστημα διεύθυνσης και δεν μεταφέρονται στα χέρια του κραδασμοί με αποτέλεσμα να έχει στα «χέρια» του ένα βασικό όπλο για να κινηθεί γρήγορα. Σε τέτοιες συνθήκες το Civic συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα παρουσιάζοντας ουδέτερη οδική συμπεριφορά και μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης, με τις κλίσεις του αμαξώματος να είναι μεν υπαρκτές, αλλά σε καμία περίπτωση να μην υστερούν σε αίσθηση και αποτελεσματικότητα. Ο κινητήρας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και σε αυτή τη ζήτηση, προσφέροντας επάρκεια ισχύος για να εμφανίσει τα οδηγικά «χαρίσματα» του πλαισίου, με την οδηγοκεντρική προσέγγιση του Civic, να το κατατάσσει στα πιο ευχάριστα οδηγικά αυτοκίνητα της κατηγορίας. Τα εκπληκτικά φρένα με 35,5μ. απόσταση ακινητοποίησης από τα 100 χλμ./ώρα, συμπληρώνουν το ανήσυχο οδηγικό του ταπεραμέντο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
MERCEDES ME
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel