4 φωτογραφίες »

Rally Σουηδίας: O πρώτος Βρετανός κατακτητής

5.332 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2020)

H δεύτερη νίκη της καριέρας του σήμανε επίσης πως έγινε ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει το ράλυ Σουηδίας. Δείτε την κατάταξη.

Ο Elfyn Evans με Toyota πήρε τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο φετικό ράλυ Σουηδίας επικρατώντας του Ott Tanak για 12,7 δευτερόλεπτα. Η πρώτη θέση τον φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας των Οδηγών με 42 πόντους, μαζί με τον Thierry Neuville, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως έγινε ο πρώτος Βρετανός οδηγός που κερδίζει αγώνα WRC στην Σουηδία.

Ο νεαρός Kalle Rovanpera βρέθηκε για πρώτη φορά σε βάθρο στην καριέρα του, πίσω από τον Εσθονό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, καταφέρνοντας την τελευταία μέρα να περάσει μπροστά από τον πολύπειρο Sebastien Ogier.

Στην πέμπτη θέση πίσω από τον Ogier βρέθηκε ο Esapekka Lappi με το πρώτο Ford Fiesta, ενώ έκτος με μόλις 1,4 δευτερόλεπτα διαφορά τερμάτισε ο πρωτοπόρος, μαζί με τον Εvans, στην βαθμολογία Thierry Neuville που δεν μπόρεσε να βρει ρύθμο σε καμιά από τις τρεις μέρες του αγώνα, κάνοντας λόγο για «έλλειψη εμπιστοσύνης» στην «σχέση» του με το αυτοκίνητο.

Ο Craig Breen τερμάτισε έβδομος στην πρώτη του συμμετοχή φέτος στο πρωτάθλημα WRC 23,6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Teemu Suninen. Στην 9η θέση κατετάγη ο Katsuta με Yaris ενώ την 10άδα έκλεισε ο Huttunen για την κατηγορία WRC3.

O επόμενος αγώνας θα γίνει 12-15 Μαρτίου στο Μεξικό, το πρώτο χωμάτινο ράλυ της χρονιάς.
 

Mercedes
test center