Την, εδω και 60 χρόνια, γνώριμη εικόνα του ανοιχτού cockpit στα μονοθέσια της Formula 1, έχει την πρόθεση να αλλάξει η Red Bull με την πρόταση της προς την FIA.

Την, εδω και 60 χρόνια, γνώριμη εικόνα του ανοιχτού cockpit στα μονοθέσια της Formula 1, έχει την πρόθεση να αλλάξει η Red Bull με την πρόταση της προς την FIA.

Red Bull concept για... πιλότους

2.297 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2016)

Με ένα φουτουριστικό σχέδιο αποτυπώθηκε η ιδέα της Red Bull, για το μέλλον των cockpit των μονοθεσίων. Αν καθιερωθεί, οι «πιλότοι» της F1 θα νιώσουν περισσότεροι πιλότοι μαχητικού αεροσκάφους.

Παρόλο που η Ferrari έχει ήδη χρησιμοποιήσει την προτεινόμενη από την FIA δομή, που προβλέπει το μονοθέσιο να έχει ανοιχτό στο επάνω μέρος cockpit, η Red Bull θέλει να πειραματιστεί με μια διαφορετική λύση, που περιλαμβάνει έναν ακρυλικό θόλο, όπως φαίνεται ευκρινώς και στο σχέδιο του Giorgio Piola. Το σχέδιο προβλέπει δυο δοκούς στήριξης του θόλου, δεξιά και αριστερά της «μύτης» του μονοθεσίου μπροστά από το άνοιγμα της θέσης του οδηγού, αντί για μια δοκό στο κέντρο μπροστά από το cockpit.Σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της Red Bull, Christian Horner, «Είναι περισσότερο ένας ανοιχτός θόλος άρα και ένας μεγαλύτερος και πιο αποτελεσματικός ανεμοθραύστης, ο οποίος δείχνει πιο κομψός και ελπίζουμε να προσφέρει καλύτερη ορατότητα. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει η FIA για αυτό.»
Η ιδέα της Red Bull τυγχάνει στήριξης από την ομάδα της Williams και συγκεκριμένα από τον αναπληρωτή επικεφαλής της ομάδας Claire Williams, που δήλωσε πως του άρεσε η ιδέα του σχεδίου που μοιάζει με μαχητικό αεροσκάφος, ενώ διατήρησε τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες του, για το νερό και άλλα προβλήματα, τα οποία μπορούν να παρουσιαστούν στην πραγματική διάρκεια δοκιμών και αγώνων.Τον τελευταίο λόγο για το ποια πρόταση θα ευδοκιμίσει και θα γίνει ο κανόνας για την Formula 1, έχει αποκλειστικά και μόνο η FIA, η οποία φαίνεται πως είναι πλήρης υποστηρικτής του concept της Ferrari. Η ομάδα της Williams παραδέχτηκε ότι ο καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση της FIA θα είναι η ασφάλεια των «πιλότων» της Formula 1. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto