2 φωτογραφίες »

To τωρινό Aygo.

Σε δοκιμές εξέλιξης η νέα γενιά του Toyota Aygo

2.459 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2021)

Nτεμπούτο μέσα στο 2021 θα κάνει το Toyota Aygo, υιοθετώντας καινούρια σχεδίαση, εμπνευσμένη από το νέο Yaris, ενώ, πρέπει επίσης να περιμένουμε πως θα προσφερθεί και σε υβριδική έκδοση.


Τις δοκιμές του στους δημόσιους δρόμους κάνει αυτή την περίοδο το Toyota Aygo με σκοπό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2021 και να λανσαριστεί το επόμενο έτος.

Η αποκάλυψή του θα μπορούσε να γίνει τον Οκτώβριο, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο που είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα, ωστόσο λόγω των δύσκολων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, δεν θα είναι έκπληξη, εάν το μοντέλο αποκαλυφθεί διαδικτυακά στις αρχές του φθινοπώρου.

Σε σχέση με το τωρινό, το επόμενο Aygo θα έχει πιο επιθετικό εμπρός μέρος, με νέα φωτιστικά σώματα και γρίλια που θα θυμίζουν το ολοκαίνουριο Yaris. Στο πίσω μέρος, τα κάθετα φωτιστικά σώματα θα παραμείνουν με νέα φυσικά γραφικά, ωστόσο ο προφυλακτήρας θα έχει πλέον νέα σχεδίαση. Οι μεγάλες αλλαγές στην σχεδίασή του θα γίνουν δυνατές επειδή το νέο Aygo θα βασιστεί πάνω στην TNGA πλατφόρμα της Toyota και θα σταματήσει την χρήση του δαπέδου πάνω στο οποίο βασίζονταν επίσης τα Peugeot 108 και Citroen C1 που δεν θα λάβουν κάποιο διάδοχο.

Εικόνα από τα νέα στοιχεία που έχει η καμπίνα δεν έχουμε, ωστόσο πρέπει να περιμένουμε πως η Toyota θα αναβαθμίσει το νέο Aygo με νέο πίνακα οργάνων και πιο μοντέρνο σύστημα infotainment. Tα υλικά κατασκευής θα βελτιωθούν ενώ αναμένεται πως η φίρμα θα βρει τρόπο να βελτιωθούν οι αποθηκευτικοί χώροι και η άνεση που θα έχουν οι πίσω επιβάτες.

Όσον αφορά στο κινητήριο σύνολο, ο εκπρόσωπος της Toyota στην μίνι κατηγορία φαίνεται πως δεν θα προσφερθεί σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Διαθέσιμος θα είναι ατμοσφαιρικός κινητήρας της τωρινής γενιάς σε αναβαθμισμένη έκδοση αλλά και μια νέα υβριδική έκδοση στα πρότυπα του νέου Yaris. Οι κινητήρες πετρελαίου βρίσκονται εδώ και χρόνια εκτός συζήτησης στα μοντέλα της Toyota.

To νέο Aygo θα σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου στα γραφεία της Toyota στο Βέλγιο και θα κατασκευαστεί στο Kolin της Τσεχίας.
 

AUTOFIT PASXA
4green