«Σκαθάρι» έγινε μεγαλύτερο από Hummer! (+vid)

2.915 Επισκέψεις στο άρθρο (28/8/2020)

Πατέρας και γιος μεγέθυναν το «σκαθάρι» τους! Οι δύο άνδρες βαρέθηκαν να «στριμώχνονται» στους δρόμους από τα μεγάλα SUV και αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα Beetle με διαστάσεις μεγαλύτερες κατά 40%.


H παραγωγή του σύγχρονου Beetle έχει σταματήσει εδώ και λίγο καιρό αλλά το μοντέλο συνεχίζει να έχει πολλούς οπαδούς και φίλους, ειδικά όταν μιλάμε για την πρώτη του γενιά.

Δύο από αυτούς είναι ο Scott Tupper και ο πατέρας του που, όπως εξήγησαν, μια μέρα αποφάσισαν πως θα ήταν ωραία να φτιάξουν ένα Beetle στο οποίο θα είναι μέσα και δεν θα αισθάνονται ανασφαλείς δίπλα σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και έχουν μεγάλες διαστάσεις και μεγάλο βάρος. Σαν αποτέλεσμα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα «σκαθάρι» που θα έχει 50% μεγαλύτερο από το κανονικό αλλά όταν είδαν πως, νομικά, δεν θα μπορούσαν να το οδηγήσουν στον δρόμο, περιορίστηκαν στο 40%.

Πήραν λοιπόν το Beetle του 1959 που έχουν στην κατοχή τους, το ψηφιοποίησαν σε υπολογιστή και μεγάλωσαν όλα τα μέρη του κατά 40%. Επειδή δεν μπορούσαν να μεγαλώσουν την πλατφόρμα του, δανείστηκαν το δάπεδο ενός Dodge pick-up ενώ επίσης έβαλαν κάτω από το καπό έναν V8 5,7 λίτρων για να κινεί το πολύ πιο βαρύ Beetle.

To αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό αφού, πραγματικά, είναι σαν το σκαθάρι να απέκτησε το μεγάλο του αδερφό. Πανομοιότυπος είναι και ο εσωτερικός διάκοσμος, αν και έχουν προστεθεί πολλά μοντέρνα στοιχεία όπως ηλεκτρικά παράθυρα και θερμαινόμενα καθίσματα. Πατέρας και γιος έχουν λάβει ήδη πολλές προσφορές για να το πουλήσουν, οι ίδιοι όμως αναφέρουν πως «δεν πρόκειται να πάει πουθενά για πολύ καιρό».
 

Toyota
test center