Skoda Enyaq: Κάτω από 40 χιλιάρικα και με έκπτωση έως 17.000€

4.006 Επισκέψεις στο άρθρο
Skoda Enyaq: Κάτω από 40 χιλιάρικα και με έκπτωση έως 17.000€
2 Φωτογραφίες »

- Έχει ποιότητα κατασκευής που θυμίζει Audi - Το Enyaq με την μπαταρία των 62 kWh κάνει 36 χιλιάρικα & «βγάζει» 380 χλμ. μέσα στην πόλη - Η έκδοση iV 80 πουλάει περισσότερο, φτάνει Λάρισα χωρίς φόρτιση & περισσεύουν άλλα 70 χλμ. αυτονομίας - Το Enyaq RS με τα 300 άλογα είναι το αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη έκπτωση (-17 χιλιάρικα)

Το Enyaq με την μπαταρία των 62 kWh κάνει 36 χιλιάρικα & «βγάζει» 380 χλμ. μέσα στην πόλη

Εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και τα 17 χιλιάρικα έχει το ηλεκτρικό Skoda Enyaq. Ετοιμοπαράδοτο σε πληθώρα μοντέλων, το μικρομεσαίο SUV των Τσέχων «έπεσε» 13,5 χιλιάρικα και ξεκινά από τα 36.043 ευρώ (εναλλακτικά υπάρχει δυνατότητας απόκτησης με leasing, μέσω του προγράμματος Škoda Easy Driving (από 289€/μήνα). Η παραπάνω τιμή αφορά το «βασικό» Enyaq iV 60 με τον ηλεκτροκινητήρα των 180 ίππων και την μπαταρία των 62 κιλοβατώρων ονομαστικής χωρητικότητας. Το συγκεκριμένο σύνολο, όπως καταγράψαμε στην αναλυτική δοκιμή του μοντέλου, έχει αυτονομία 380 χλμ. μέσα στην πόλη. Βέβαια, με συνθήκες ευνοϊκές για ένα τέτοιο αριθμό (επιλεγµένο πρόγραµµα Eco και προσεκτική οδήγηση χωρίς χρήση κλιµατισµού).

Η έκδοση iV 80 πουλάει περισσότερο, φτάνει Λάρισα χωρίς φόρτιση & περισσεύουν άλλα 70 χλμ. αυτονομίας

Δημοφιλέστερη σε πωλήσεις είναι η αμέσως επόμενη έκδοση, η οποία έχει περισσότερα άλογα αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία (από 39.095 ευρώ). Αναφερόμαστε στο 2κίνητο Skoda Enyaq iV 80, το οποίο αποδίδει 204 άλογα και «βγάζει» 450 χλμ. σε πόλη και ταξίδι. Το συγκεκριμένο μοντέλο συμμετείχε και στο Mega Test αυτονομίας 8 ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και έφτασε χωρίς ενδιάμεση φόρτιση μέχρι τη Λάρισα, έχοντας «κάβα» άλλων 70 πραγματικών χιλιομέτρων (18% υπόλοιπο μπαταρίας). Η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρεται και με 4κίνηση (Skoda Enyaq iV 80x από 41.840 ευρώ).


Το ποιοτικό εσωτερικό σύνολο του Skoda Enyaq χαρακτηρίζεται από τις «καθαρές» γραµµές και τη στάνταρ τεράστια οθόνη των 13 ιντσών για το χειρισμό του infotainment.
2 Φωτογραφίες »

Το ποιοτικό εσωτερικό σύνολο του Skoda Enyaq χαρακτηρίζεται από τις «καθαρές» γραµµές και τη στάνταρ τεράστια οθόνη των 13 ιντσών για το χειρισμό του infotainment.

Το Enyaq RS με τα 300 άλογα είναι το αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη έκπτωση (-17 χιλιάρικα)

Μεγαλύτερη μείωση τιμής έχει η σπορτίφ έκδοση Skoda Enyaq Coupe iV vRS με τα 300 άλογα (450 χλμ. μεικτή αυτονομία). Πρόκειται για την κορυφαία version του ηλεκτρικού SUV της Skoda η οποία κοστίζει 50.938 ευρώ (Επιδότηση 8.000€ του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 + όφελος 9.000 ευρώ για συνολική έκπτωση στα 17 χιλιάρικα). Πέραν της coupe σχεδίασης (κάθε έκδοση Enyaq βγαίνει και σε coupe αμάξωμα), το RS μοντέλο φημίζεται για τις εντυπωσιακές επιδόσεις του (0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δλ.) και για το σπορτίφ κράτημά του (δεδομένης και της ηλεκτρικής φύσης του).

Έχει ποιότητα κατασκευής που θυμίζει Audi

Γενικότερα, τώρα, ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Skoda Enyaq είναι και η ποιότητα κατασκευής του, που σε μεγάλο βαθμό μοιάζει με... άλλης μάρκας του VW Group (βλέπε Audi). Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί έρχονται από το top ράφι και προσδίδουν έντονο premium ύφος, με το digital «μωσαϊκό» του Enyaq (στάνταρ 13άρα οθόνη, ψηφιακός πίνακας οργάνων 5,3 ιντσών) να συμπληρώνουν με ενδεδειγμένο τρόπο τις πολύ καλές εντυπώσεις από την καμπίνα του ηλεκτρικού SUV της Skoda.

Σελίδα 2Εσωτερικό, Χώροι & Εξοπλισμός
Σελίδα 3Κινητήρες & οδική συμπεριφορά
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda