Σταματά την παραγωγή στη Ρωσία η Toyota, σκέψεις και από τη Mazda

Σταματά την παραγωγή στη Ρωσία η Toyota, σκέψεις και από τη Mazda

1.610 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2022)

Την παραγωγή της στο εργοστάσιό της στη Ρωσία ανακοίνωσε πως τερματίζει η Toyota, την ώρα που και η Mazda βρίσκεται σε συζητήσεις για να προβεί και αυτή στην ίδια κίνηση!

Τα δεινά του πολέμου συνεχίζονται

Τέλος στην παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας έβαλε επίσημα η Toyota. Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική μάρκα, η απόφασή της αυτή ακολουθεί αυτή του περασμένου Μαρτίου όπου είχε αναστείλει τις δραστηριότητές της στο ίδιο εργοστάσιο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τέλος στη λειτουργία του εργοστασίου στην Αγ. Πετρούπολη

Στην ανακοίνωσή της η Toyota αναφέρει πως διέκοψε την παραγωγή στο εργοστάσιο στις 4 Μαρτίου «λόγω διακοπής στην προμήθεια βασικών υλικών και ανταλλακτικών». Το έκανε, ωστόσο, με την προσδοκία ότι οι εργασίες στο εργοστάσιο που κατασκευάζει το RAV4 και το Camry θα μπορούσαν κάποια μέρα να ξαναρχίσουν. Τώρα, όμως, μετά από αναμονή έξι μηνών, λέει ότι δεν βλέπει τις συνθήκες να βελτιώνονται. Κατά συνέπεια, η Toyota αποφάσισε να τερματίσει τις παραγωγικές της δραστηριότητες στη Ρωσία. Όσον αφορά το εργατικό δυναμικό της, έχει δηλώσει ότι θα το υποστηρίξει άμεσα με βελτιωμένα πακέτα καθώς και στην εξεύρεση νέων θέσεων εργασίας.

Δεν εγκαταλείπει εξ ολοκλήρου τη ρωσική αγορά

Αξίζει να σημειωθεί πως η Toyota δεν αποσύρεται εντελώς από την ρωσική αγορά, αφού οι δραστηριότητές της στη Μόσχα θα «βελτιστοποιηθούν και θα αναδιαρθρωθούν». Θα επικεντρωθεί στη διατήρηση του προσωπικού για την υποστήριξη του δικτύου λιανικής της και την εξυπηρέτηση των υπαρχόντων πελατών της Toyota και της Lexus.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center