Stellantis & LG ενώνουν τις δυνάμεις τους

Stellantis & LG ενώνουν τις δυνάμεις τους

1.858 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2021)

O υπερ-όμιλος επιχειρήσεων Stellantis, που περιλαμβάνει τους ομίλους Fiat-Chrysler και το γαλλικό PSA Group, ενώνει τις δυνάμεις του με τον τεχνολογικό γίγαντα LG, για την δημιουργία τεράστιου εργοστασίου κατασκευής μπαταριών στις Η.Π.Α., στις αρχές του 2024.

Αύξηση πωλήσεων μέχρι το 2030

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει αρκετά την μελλοντική στρατηγική της εταιρίας για νέα μοντέλα που θα ακολουθήσουν. Σκοπός της είναι μέχρι το 2030 να έχει αυξήσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της στην Αμερική κατά 40%. Ήδη έχουν ανακοινωθεί πλάνα για κάποιο ηλεκτρικό Muscle car από την Dodge μέσα στο καλοκαίρι και ηλεκτρικά pick-up της Ram.
 

Κατασκευή υπερ-εργοστασίου

Το μέρος που θα χτιστούν οι εγκαταστάσεις παραμένει άγνωστο, αλλά οι δύο δυνάμεις κάνουν λόγο για ένα υπερ-εργοστάσιο ετήσιας παραγωγής 40GWh και κατασκευής μπαταριών. Ο διευθυντής της Stellantis στοχεύει να εξαπλασιάσει την ετήσια παραγωγή  μέχρι το 2030, δηλώνοντας αρκετά αισιόδοξος για το νέο εργοστάσιο μπαίνοντας δυναμικά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης
 

Ηλεκτροκίνητο Muscle από την Dodge

Αν και το τοπίο είναι αρκετά θολό ακόμα για να μιλήσουμε για νέα αυτοκίνητα, το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό της Dodge θα «ξεμυτίσει» το 2024. Από μικρά βίντεο και φωτογραφίες, η αμερικάνικη φίρμα μας έχει προϊδεάσει για ένα Muscle Car που θυμίζει αρκετά το θρυλικό Charger του 1968. Περίπου την ίδια χρονική περίοδο θα κάνει και την εμφάνιση του το pick-up της Ram με το όνομα 1500 EV.

Θα βγει νικητής η Stellantis στην μάχη των ηλεκτρικών ή το Volkswagen Group είναι μίλια μακριά;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
NISSAN