Το νέο Murano θα αποκαλυφθεί στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο, ενώ από την teaser εικόνα βλέπουμε ότι οι προβολείς μπροστά διαθέτουν δυναμική σχεδίαση και φώτα LED ημέρας.

Το νέο Nissan Murano θα υιοθετήσει σχεδιαστικά στοιχεία και από το εικονιζόμενο πρωτότυπο Resonance.

Το Nissan Murano εισέρχεται στην 3η του γενιά, αποκτώντας ένα πιο δυναμικό σχεδιασμό και αρκετά premium στοιχεία σε σχέση με την εικονιζόμενη γενιά του μοντέλου.

Στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης το νέο Nissan Murano

5.703 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/3/2014

Η Nissan ανακοίνωσε ότι η 3η γενιά του Murano θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης -τον Απρίλιο- ενώ το νέο μοντέλο θα διακρίνεται από επιθετικό σχεδιασμό και premium χαρακτηριστικά.

 
Με μια teaser φωτογραφία και ένα video η Nissan επιβεβαίωσε ότι στις 16 Απριλίου θα κάνει ντεμπούτο το νέο Murano, που εισέρχεται στην 3η του γενιά. Ειδικότερα, το ιαπωνικό SUV θα αποκτήσει -σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει- ένα πιο δυναμικό design, ενώ οι προβολείς μπροστά, όπως βλέπουμε και από την teaser εικόνα, διαθέτουν «μπούμερανγκ» σχεδίαση και ενσωματωμένα φώτα LED ημέρας. Επίσης, οι πηγές μας αναφέρουν ότι τα πρωτότυπα Resonance και Hi-Cross που είχαν παρουσιαστεί από τη Nissan πρόσφατα, θα επιδράσουν σχεδιαστικά στο νέο μοντέλο.

Ως προς το εσωτερικό του νέου Murano, η Nissan ανακοίνωσε ότι η 3η γενιά του μοντέλου θα διαθέτει σύγχρονο στιλ με «ευρυχωρία, προηγμένα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης, ενώ αρκετά θα είναι και τα premium στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν το νέο crossover».

Τέλος, για τα μηχανικά μέρη τηρείται «σιγή ιχθύος» από την ιαπωνική εταιρεία, όμως παλιότερες φήμες έκαναν λόγο και για μια υβριδική εκδοχή -δανεισμένη απευθείας από το Pathfinder Hybrid- και πιο συγκεκριμένα, έναν 2,5 λτ. 4κύλινδρο κινητήρα, ο οποίος θα «συνεργάζεται» με έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα αντλεί ενέργεια από μπαταρίες λιθίου, αποδίδοντας συνδυαστικά 250 ίππους και 329 Nm ροπής, με την κατανάλωση, καθώς και τις εκπομπές CO2 του νέου Nissan Murano να βρίσκονται χαμηλά.