DS 4 Vs CUPRA Formentor: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

34.038 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2023)
Το CUPRA Formentor συμμετέχει ενεργά σε όλη την οδηγική διαδικασία χάρη στον πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, με το πληροφοριακό τιμόνι να σε εμπνέει να... δώσεις το κάτι παραπάνω για να αξιοποιήσεις ό
2 Φωτογραφίες »

Το CUPRA Formentor συμμετέχει ενεργά σε όλη την οδηγική διαδικασία χάρη στον πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, με το πληροφοριακό τιμόνι να σε εμπνέει να... δώσεις το κάτι παραπάνω για να αξιοποιήσεις όλο το φάσμα των αρετών του 1,5 TSI.

DS 4 Vs CUPRA Formentor: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: CUPRA για να στρίβεις, DS για καλύτερη ποιότητα κύλισης

Αρκετά διαφορετική προσέγγιση έχουν στο δρόμο τα δύο μοντέλα του συγκριτικού μας. Όπως μας είχε μάθει, η CUPRA εστιάζει περισσότερο στο fun to drive, με το Formentor να μένει πιστό στην εν γένει φιλοσοφία της φίρμας. Το σφιχτό set-up της ανάρτησης (πίσω πολλαπλοί σύνδεσμοι) και το πληροφοριακό τιμόνι σε εμπνέουν να κινηθείς πιο δυναμικά, αξιοποιώντας και τις πικάντικες επιδόσεις του 1,5 TSI. Εξαιρετικά σε απόδοση και αίσθηση ήταν και τα φρένα του μοντέλου, με την πλήρη ακινητοποίηση από τα 100 χλμ./ώρα να έρχεται στα 37,3 μέτρα.
 
Ακρως αποτελεσματικά φρένα είχε και το DS 4 (37,1 μ.), και αυτό με αεριζόμενους δίσκους εμπρός και πίσω δισκόφρενα. Αυτή είναι ίσως η... μοναδική ομοιότητα των δύο, καθώς το γαλλικό μικρομεσαίο είναι μοντέλο που βάζει την άνεση σε προτεραιότητα. Λακκούβες και ανωμαλίες του οδοστρώματος απορροφώνται εντυπωσιακά από την μαλακά ρυθμισμένη ανάρτηση, με την ποιότητα κύλισης να βαδίζει σε premium μονοπάτια.

Μάρκα/Μοντέλο DS 4 CUPRA Formentor
Εγγύηση (χρόνια) 5 4
Έκδοση εξοπλισμού BASTILLE+ FORMENTOR
Τιμή    
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 7 7
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 9 10
Παθητική Ασφάλεια 10 10
Value For Money 7 6
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 8 9
Κινητήρας-επιδόσεις 8 10
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 10 10
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 9 8
Μεταπωλητική Αξία 9 8
Τελική Βαθμολογία 165 167
Οδική Συμπεριφορά 8 9
Αισθηση πολυτέλειας 84% 75%

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Super Συγκριτικό: DS 4 Vs CUPRA Formentor
Σελίδα 3DS 4 Vs CUPRA Formentor: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα DS 4 και CUPRA Formentor
Σελίδα 5Συγκριτικό DS 4 Vs CUPRA Formentor: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
Mercedes
KIA