Ford Fiesta Vs Seat Ibiza: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

13.703 Επισκέψεις στο άρθρο (1/2/2024)
Το Fiesta είναι το πιο απολαυστικά οδηγικά μικρό και υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ισχύει αυτό (καλορυθμισμένη ανάρτηση, στιβαρό πλαίσιο, ξυραφένιο τιμόνι, που περνάει και την παραμικρή πληροφορία στον ο
2 Φωτογραφίες »

Το Fiesta είναι το πιο απολαυστικά οδηγικά μικρό και υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ισχύει αυτό (καλορυθμισμένη ανάρτηση, στιβαρό πλαίσιο, ξυραφένιο τιμόνι, που περνάει και την παραμικρή πληροφορία στον οδηγό.

Ford Fiesta Vs Seat Ibiza: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: Fiesta (νο1) και Ibiza (νο2) είναι τα πιο απολαυστικά οδηγικά αυτοκίνητα της κατηγορίας

Η σπορ, χαμηλωμένη ανάρτηση δεν ενισχύει μόνο αισθητικά τα δύο μοντέλα, αλλά προσφέρει ακόμα καλύτερη αίσθηση και αμεσότητα επί του... πεδίου δράσης. Αμφότερα έχουν πιο σφιχτή ανάρτηση (Γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός, Ημιάκαμπτος άξονας πίσω) και γενικότερα ένα οδηγικό προφίλ που δεν συναντάς σε άλλο μοντέλο του B segment.
 
Ένα κλικ (και παραπάνω) πιο ευχάριστο στο δρόμο θα χαρακτηρίσουμε το Ford Fiesta, το οποίο άλλωστε είναι ο κάτοχος του ρεκόρ κατηγορίας στο Elk Test, τη δοκιμασία αποφυγής κινδύνου που... λέει πολλά για το στήσιμο ενός αυτοκινήτου. Ο οδηγός θα καθίσει σωστά στη θέση του, το τιμόνι με την παχιά στεφάνη θα του μεταφέρει με ακρίβεια όλη την πληροφόρηση, το μπροστινό μέρος θα υπακούσει αποτελεσματικά κάθε εντολή. Στα «+» του Ford εντάσσουμε και τον μικρό κύκλο στροφής, αρκετά μικρότερο συγκριτικά με εκείνον του SEAT (το τιμόνι στρίβει σε αδιέξοδο μισό μέτρο πιο στενό).
 
Για το μικρό της SEAT το πρώτο που έχουμε να πούμε είναι πως μαζί με το fun to drive στοχεύει λίγο παραπάνω στην άνεση. Γενικότερα έχει ένα ευχάριστο καθημερινό προφίλ και οδηγικά, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα σταθερότητα και σίγουρο πάτημα. Τότε, σε έναν επαρχιακό και στριφτερό δρόμο, θα συνδράμει το άμεσο (όχι όμως και τόσο πληροφοριακό τιμόνι), το Ibiza θα κινηθεί γρήγορα χάρη στην μπόλική του πρόσφυση και τα δυνατά φρένα θα σε βάλουν στην τάξη, αν ποτέ χρειαστούν.
 

Μάρκα/Μοντέλο Ford Fiesta Seat Ibiza
Εγγύηση (χρόνια) 8 4
Έκδοση εξοπλισμού ST-LINE FR VISION
Τιμή    
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 9 9
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 10 10
Παθητική Ασφάλεια 10 10
Value For Money 8 7
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 10 8
Κινητήρας-επιδόσεις 10 10
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 9 9
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 8 10
Μεταπωλητική Αξία 8 8
Τελική Βαθμολογία 184 179
Οδική Συμπεριφορά 10 9
Αισθηση πολυτέλειας 68% 68%

Σελίδα 2Super Συγκριτικό: Ford Fiesta Vs Seat Ibiza
Σελίδα 3Ford Fiesta Vs Seat Ibiza: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Ford Fiesta και Seat Ibiza
Σελίδα 5Συγκριτικό Ford Fiesta Vs Seat Ibiza: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
Hyundai
skoda