Συνεχίζει έως το 2030 το βενζινοκίνητο Fiat Panda

2.391 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2024)
Συνεχίζει έως το 2030 το βενζινοκίνητο Fiat Panda

- Παράταση 3 χρόνια στην «ζωή» του Panda (Pandina).
- Για κάποια χρόνια θα συνυπάρξει και με το νέο ηλεκτρικό Panda.
- Ευρωπαϊκό best-seller το Panda το πρώτο 2μηνο του 2024.
- Συνεχίζει τις επενδύσεις στην Ιταλία η Stellantis.

Παράταση 3 χρόνια στην «ζωή» του Panda (Pandina)

Την απόφαση να επεκτείνουν την παραγωγή του Fiat Panda ή Pandina έως το 2030 πήραν οι άνθρωποι της Stellantis. Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Carlos Tavares, επιβεβαίωσε πως το βενζινοκίνητο μίνι θα συνεχίσει έως το τέλος της δεκαετίας, μία κίνηση μέσω της οποίας η μάρκα θα συνεχίσει να προσφέρει ένα προσιτό, οικονομικά αυτοκίνητο στους Ευρωπαίους, αλλά και θα παρατείνει τις επενδύσεις της στην Ιταλία.

Για κάποια χρόνια θα συνυπάρξει και με το νέο ηλεκτρικό Panda

Θυμίζουμε πως κατά την αποκάλυψη του νέου Fiat Pandina, η ιταλική μάρκα είχε γνωστοποιήσει πως το μοντέλο θα συνέχιζε σίγουρα έως το 2027 και στη συνέχεια θα επανεξέταζε την παράταση της ζωής του. Όπως φαίνεται, η απόφαση αυτή πάρθηκε αρκετά νωρίτερα, καθώς ο Carlos Tavares ξεκαθάρισε πως το δημοφιλές μοντέλο θα παραμείνει ενεργό έως το 2030. Θυμίζουμε πως τον Ιούλιο του 2024 (πιθανότατα στις 11 Ιουλίου), η ιταλική μάρκα θα αποκαλύψει τη νέα γενιά του Panda, το οποίο θα πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, με αμφότερα να συνυπάρχουν στις αγορές έως την κατάργηση του μοντέλου με κινητήρα βενζίνης.

Ευρωπαϊκό best-seller το Panda το πρώτο 2μηνο του 2024

Αξίζει να σημειωθεί πως το Panda, το οποίο κατασκευάζεται στο Pomigliano d'Arco κοντά στη Νάπολη, ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της Fiat στην Ευρώπη τους δύο πρώτους μήνες με 26.357 πωλήσεις, σύμφωνα με την Dataforce.

Συνεχίζει τις επενδύσεις στην Ιταλία η Stellantis

Κλείνοντας, πέραν του Fiat Panda, ο Tavares στις δηλώσεις του πήρε θέση και για τις φήμες που ακούγονται περί αποχώρησης της Stellantis από την Ιταλία. «Ακούμε fake news ότι η Stellantis θέλει να φύγει από την Ιταλία. Επενδύουμε πολλά στην Ιταλία», δήλωσε ο Tavares.

ford
SEAT