• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Για τουλάχιστον 5 χρόνια θα συνεχιστεί η παραγωγή των μοντέλων της Opel στο εργοστάσιο της μάρκας στη Σαραγόσα.

Συνεχίζει η παραγωγή Opel στη Σαραγόσα

1.867 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/2/2018
 

Μετά από διαπραγματεύσεις η Διοίκηση της Opel και τρία συνδικάτα εργαζομένων ήρθαν σε συμφωνία για τη συνέχιση της παραγωγής μοντέλων Opel στο εργοστάσιο της φίρμας στη Σαραγόσα.

Μετά από έντονες και απαιτητικές διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πνεύμα συνεργασίας, η Διοίκηση και τρία από τα πέντε συνδικάτα (UGT, CCOO και ACUMAGME) που αντιπροσωπεύουν το 75% των εργαζομένων, κατέληξαν σε συμφωνία κοινωνικού πλαισίου στο εργοστάσιο της Σαραγόσα για τα επόμενα 5 χρόνια, που επικυρώθηκε σήμερα από την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Αυτή η συμφωνία κοινωνικού πλαισίου για το εργοστάσιο της Σαραγόσα αποτελεί τμήμα του σχεδίου "PACE!" της εταιρίας και θα συμβάλλει στην επαναφορά της Opel στην κερδοφορία μέχρι το 2020, που είναι και ο στόχος. Επίσης θα υποστηρίξει το εργοστάσιο στην επίτευξη του απαραίτητου επιπέδου απόδοσης.
 

Θα ισχύσει για το διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2018 και 31 Δεκεμβρίου 2022 και περιλαμβάνει συγκράτηση μισθών, μεταβλητές αποδοχές που συνδέονται με τους δείκτες επιχειρηματικής απόδοσης και τις επιδόσεις κάθε εργαζομένου, αύξηση των ωρών εργασίας, προσαρμογή εργασιακών πρακτικών και λειτουργικής ευελιξίας σε μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές συνθήκες και δέσμευση στην ενασχόληση με την  αναζωογόνηση του εργατικού δυναμικού.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως από το 1982, στο εργοστάσιο της Zaragoza έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με την ανακοίνωση της φίρμας σχεδόν 13 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια σετ εξαρτημάτων. Πέρυσι, απασχολήθηκαν εκεί 5.389 άτομα και κατασκεύασαν 382.425 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 6% συγκριτικά με το 2016. Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το εργοστάσιο της Σαραγόσα έχει βελτιώσει τους όγκους παραγωγής και θα συνεχίσει την προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση της παραγωγικότητας. Το 2017, το εργοστάσιο της Σαραγόσα κατασκεύασε τα μοντέλα Opel Corsa (196.424 μονάδες), Opel Mokka X (68.172 μονάδες), Opel Crossland X (62.885 μονάδες από τον Απρίλιο), Citroën C3 Aircross (37.034 μονάδες από τον Αύγουστο) και Opel Meriva (17.919 μονάδες μέχρι το Μάρτιο).

Η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής εντάσσεται στο βιομηχανικό συγκρότημα του Groupe PSA στην Ισπανία μαζί με τις μονάδες των Βίγο και Μαδρίτης. Το 2017, 876.672 οχήματα 12 διαφορετικών μοντέλων προήλθαν από τα κέντρα παραγωγής των Βίγο, Σαραγόσα και Μαδρίτης, με τη φίρμα να υποστηρίζει πως ο αριθμός αυτός καθιστά το Group κορυφαίο κατασκευαστή αυτοκινήτων στην Ισπανία, με μερίδιο 31% επί του συνόλου παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι ένα στα τρία οχήματα που παράγονται στη χώρα προέρχεται από τα εργοστάσια του Groupe PSA.

Κλείνουμε με τις δηλώσεις του Διευθυντής του εργοστασίου της Σαραγόσα, κ. Antonio Cobo. ο οποίος είπε: «Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της απόδοσης του εργοστασίου. Μέσα σε τρεις δεκαετίες στην ιστορία της Ισπανίας, η ωριμότητα του κοινωνικού διαλόγου και οι ιστορικές αξίες του εργοστασίου της Σαραγόσα, ήταν βασικοί μοχλοί για να ξεπεραστεί μία περίπλοκη κατάσταση».

71 διαθέσιμα άρθρα για OPEL  CORSA

Tags: OPEL CORSA