Τι είναι καλύτερο; Ζάντα 16, 17 ή 18 ιντσών; Στενά ή φαρδιά λάστιχα;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τι είναι καλύτερο; Ζάντα 16, 17 ή 18 ιντσών; Στενά ή φαρδιά λάστιχα;

131.723 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι κατασκευαστές δεν προτείνουν μία και μοναδική διάσταση ελαστικών για τα μοντέλα τους, αλλά δίνουν πολλές επιλογές. Γιατί; Ποια διάσταση είναι καλύτερη, τι διαφορές υπάρχουν από ίντσα σε ίντσα; 16, 17 ή 18 ίντσες; Στενά ή φαρδιά ελαστικά; Οι απαντήσεις παρακάτω.

Μεγάλη δοκιμή: Ζάντα 16, 17 ή 18 ιντσών; Στενά ή φαρδιά λάστιχα;


Με τι ζαντες φρενάρει και κρατάει καλύτερα;

Με τι ζαντες φρενάρει και κρατάει καλύτερα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τι ζάντα να βάλω; Η ερώτηση αυτή είναι συνηθισμένη κατά την αγορά του αυτοκινήτου και δεν έχει να κάνει μόνο με το σχέδιο της ζάντας, αλλά πολλές φορές και με την διάσταση, αφού οι κατασκευαστές δεν προτείνουν μία και μοναδική επιλογή για τα μοντέλα τους. Θα έχετε παρατηρήσει και εσείς ότι η διάσταση από έκδοση σε έκδοση αλλάζει, ενώ συχνά υπάρχει και ξεχωριστή επιλογή στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Τι αλλάζει όμως στο αυτοκίνητο και την συμπεριφορά του, ανάλογα με την διάσταση της ζάντας και γιατί ο κατασκευαστής προτείνει 2-3 επιλογές συνήθως; Σε αυτήν την ερώτηση θα απαντήσουμε παρακάτω με τη βοήθεια και του ADAC, ο οποίος τοποθέτησε στο ίδιο μοντέλο (VW Golf VII) διαφορετικού μεγέθους ζάντες και εξέτασε παραμέτρους όπως η απόσταση φρεναρίσματος, η συμπεριφορά στο βρεγμένο και συγκεκριμένα το πότε εμφανίζεται το φαινόμενο της υδρολίσθησης, αλλά και το πώς μεταβάλλεται η άνεση ανάλογα με το προφίλ του ελαστικού. Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center