4 φωτογραφίες »

τα top 5 οικογενειακά hatchback με χώρους... αλάνας!

47.273 Επισκέψεις στο άρθρο

Η δικαίωση των επιβατών: Ποιος είπε ότι μόνο οδηγός και συνοδηγός δικαιούνται να κάθονται αναπαυτικά και να ταξιδεύουν με άνεση; Στο Test Center του AutoΤρίτη αξιολογούμε τα 5 κορυφαία σε ευρυχωρία πίσω καθισμάτων μικρομεσαία μοντέλα.


Η επιλογή ενός αυτοκινήτου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μία παράμετρος που λαμβάνουμε υπόψη ανεξαρτήτως κατηγορίας μοντέλου είναι η άνετη και ευχάριστη μετακίνηση των επιβατών λόγω ευρυχωρίας των πίσω καθισμάτων. Στα μικρομεσαία, ειδικά, η ευχωρία της καμπίνας είναι σημαντικό ζήτημα για ένα όχημα που υποτίθεται ότι σκοπό έχει να εξυπηρετήσει μία μέση οικογένεια. Στο Test Center του AutoΤρίτη υποβάλλουμε σε διαδικασία αξιολόγησης μικρομεσαία αυτοκίνητα, μετράμε εξονυχιστικά τους χώρους τους και αναδεικνύουμε τα κορυφαία σε τρεις τομείς: α) αέρας κεφαλιού, β) γόνατα, γ) εσωτερικό πλάτος πίσω καθισμάτων. 

Πώς γίνονται οι μετρήσεις
Ο αέρας του κεφαλιού των πίσω επιβατών από την οροφή και ο διαθέσιμος χώρος για τα γόνατά τους δόθηκαν μέσω του «Λυκούργου», μίας συσκευης που προσομοιώνει το πρότυπο ενός μέσου ανθρώπου (ύψος 1,75 και βάρος 75 κιλά). Οι τιμές του εσωτερικού πλάτους βασίζονται σε μετρήσεις από μια ειδική πτυσσόμενη ράβδο που μετράει στο χιλιοστό την απόσταση μεταξύ των θυρών στο ύψος του στήθους.

Αέρας κεφαλιού: Πρωτιά για το Audi A3 Sportback
Αρχίζουμε το test με τα κορυφαία μικρομεσαία σε αέρα κεφαλιού από την οροφή, μία κατηγορία που έχει γερμανική σφραγίδα, όπως θα διαπιστώσουμε στην συνέχεια. Κορυφαία στην συγκεκριμένη παράμετρο αναδεικνύεται η Audi, που κερδίζει την πρωτιά χάρη στο A3 Sportback και τα 62 χιλιοστά αέρα κεφαλιού για τους πίσω επιβάτες. Για να μην χωρέσει κανείς στο γερμανικό μοντέλο πρέπει να έχει ύψος άνω του 1,87μ. Το ίδιο ύψος μπορεί να φιλοξενήσει και το Skoda Scala που είναι στην 2η θέση με 58 χιλιοστά. Στην 3η θέση είναι ακόμη ένα γερμανικό μοντέλο, το Golf (55 εκατοστά), το οποίο ισοβαθμεί με το Seat Leon του ίδιου πατώματος. Αμφότερα, φιλοξενούν με άνεση άτομο ύψους έως και 1,86μ. Το νέο Citroen C4 και το Kia Ceed κατατάσσονται στην 5η θέση με 45 χιλιοστά αέρα κεφαλιού (μάξιμουμ ύψος επιβάτη 1,84μ.).

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
test center