Τα 5 C-SUV με «αρχοντικό» πίσω κάθισμα
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα 5 C-SUV με «αρχοντικό» πίσω κάθισμα

36.864 Επισκέψεις στο άρθρο (7/10/2021)

Ψάχνετε τα οικογενειακά SUV με το πιο φαρδύ πίσω κάθισμα; Παρακάτω θα βρείτε τα 5 καλύτερα που έχει μετρήσει το Test Center του AutoΤρίτη. Το πλάτος της καμπίνας τους είναι πάνω από 1 μέτρο και 40 εκατοστά που σημαίνει ότι θα χωρέσουν άνετα τρεις ενήλικες επιβάτες.

Πίσω κάθισμα με πλάτος 1,40μ.=κάθονται 3 άνετα

Εσύ τι προτιμάς; Αφού σε όλα χωρούν και κάθονται άνετα τρεις ενήλικοι πίσω επιβάτες, σε τι εστιάζεις και ποιο μοντέλο σε εκφράζει περισσότερο;


Στο Test Center του AutoΤρίτη διαβάζουμε... όλες τις σελίδες ενός νέου μοντέλου. Από την κορυφαία δοκιμασία ενεργητικής ασφάλειας (elk test), μέχρι τις επιδόσεις και την κατανάλωση, όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και μετρήσεις έρχονται στο πιάτο σας με τον πιο κατανοητό και ρεαλιστικό τρόπο. Αυτή την φορά θα ασχοληθούμε με ένα ζήτημα που απασχολεί τις πολυμελείς (και όχι μόνο) οικογένειες. Οι χώροι ενός αυτοκινήτου είναι βασική παράμετρος για όσους αναζητούν άνετες και χωρίς περιορισμούς μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης. Αν μάλιστα πρόκειται για οικογένειες τεσσάρων και πέντε μελών, τότε οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Τα γνωστά σε όλους C-SUV είναι αυτοκίνητα που έχουν σημείο αναφοράς τους χώρους τους, εσωτερικούς και αποσκευών. Μπορούν να καλύψουν όμως τις ανάγκες μίας μέσης πενταμελούς οικογένειας; Ποια είναι τα πέντε κορυφαία με το πιο φαρδύ πίσω κάθισμα;
 

Πώς γίνονται οι μετρήσεις μας

Πριν ξεκινήσουμε, ας μάθουμε κάποιες χρηστικές λεπτομέρειες για την διαδικασία που ακολουθούμε. Για το εσωτερικό πλάτος εμπρός και πίσω, οι μετρήσεις γίνονται με μια ειδική πτυσσόμενη ράβδο που μετράει την απόσταση μεταξύ των θυρών στο ύψος του στήθους. Ένας μέσος άνθρωπος (1,75 ύψος, 75 κιλά) θέλει 45 εκατοστά για να κάτσει στο πίσω κάθισμα. Ένα παιδί θέλει κατά μέσο όρο 10 πόντους λιγότερο, δηλαδή 35 εκατοστά.
 
Αν θέλετε λοιπόν 3 κανονικούς ενήλικες στο πίσω κάθισμα, χρειάζεστε 45Χ3, ήτοι τουλάχιστον 135 εκατοστά. Αν θέλετε χώρο για 2 μεγάλους και ένα παιδί, χρειάζεστε 45Χ2 +35, δηλαδή τουλάχιστον 125 εκατοστά. Για έναν πιο «γεμάτο» ενήλικα θα χρειαστούν 5 με 10 εκατοστά περισσότερο.
 

5. Nissan Qashqai: 1.395 χλστ. ωφέλιμο πλάτος στα πίσω καθίσματα

Το best-seller της κατηγορίας στην ελληνική αγορά, Nissan Qashqai, πέρασε στην τρίτη του γενιά διατηρώντας και πάλι βλέψεις κορυφής. Για να το πετύχει λανσάρεται (και) με πιο αναβαθμισμένο εσωτερικό σε κάθε του παράμετρο. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις η πιο μοντέρνα σχεδιαστική φιλοσοφία, τα ποιοτικότερα υλικά συναρμογής και ο ψηφιακός προσανατολισμός του μέσω των οποίων αποπνέει έναν πιο premium αέρα. Στο κομμάτι της ευρυχωρίας δε, το νέο Nissan Qashqai είναι ξεκάθαρα πιο άνετο για τους πίσω επιβάτες του, έχοντας ωφέλιμο πλάτος 1.395 χλστ. που υποδέχεται με άνεση τρεις ενηλίκους. Εξάλλου, ως το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη που έχει χτιστεί πάνω στην πλατφόρμα CMF-C, είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τον προκάτοχό του (πλατύτερο κατά 32 χλστ. στα 1.838 χλστ.). Πολύ σημαντικό είναι, τέλος, ότι το άνοιγμα των θυρών και η σχεδίασή τους εξασφαλίζει άνετο μπες/βγες, καθώς οι πόρτες ανοίγουν σχεδόν στις 90 μοίρες.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
moto