Μηχανικό αυτοματοποιημένο: Πατάει μόνο του τον συμπλέκτη

58.687 Επισκέψεις στο άρθρο
Οpel Corsa
3 Φωτογραφίες »

Οpel Corsa

Οpel Corsa


Όπως όλα τα αυτοματοποιημένα μηχανικά κιβώτια, έτσι και αυτό του Corsa αλλάζει σχέσεις και εντελώς αυτόματα και σειριακά.
3 Φωτογραφίες »

Όπως όλα τα αυτοματοποιημένα μηχανικά κιβώτια, έτσι και αυτό του Corsa αλλάζει σχέσεις και εντελώς αυτόματα και σειριακά.

To Opel Corsa στην πετρελαιοκίνητη έκδοση Color Edition 1,3 DTE με 95 ίππους προσφέρεται και με το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο Easytronic 5 σχέσεων, όσες και με το χειροκίνητο (η έκδοση με το 6τάχυτο κιβώτιο προσφέρεται μόνο ως χειροκίνητη). Το κιβώτιο λειτουργεί και εντελώς αυτόματα και χειροκίνητα, αλλά οι αλλαγές είναι αρκετά αργές, ειδικά αν ο οδηγός δεν αφήνει το γκάζι και οι επιδόσεις υστερούν σε σχέση με το χειροκίνητο. Πάντως η λειτουργία είναι αρκετά ομαλή, ενώ το επιπλέον κόστος του κιβωτίου είναι μικρό.

Peugeot 208
Tόσο η 3θυρη, όσο καιη 5θυρη έκδοση Active Plus του Peugeot 208 με τον 1,2 PureTech κινητήρα των 82 ίππων είναι διαθέσιμες πέραν το χειροκίνητου 5 τάχυτου κιβωτίου και με ένα αυτοματοποιημένο, το οποίο ονομάζεται ETG. Σαφώς και εδώ υπάρχει ευκολία στην κίνηση μέσα στην πόλη, αλλά οι αλλαγές είναι αργές και οι επιδόσεις αρκετά υποδεέστερες από το χειροκίνητο, χωρίς όφελος σε κατανάλωση. Το ίδιο κιβώτιο έχει και η έκδοση 1,2 82 PS του DS3.

 

Σελίδα 115 αυτόματα για όλους
Σελίδα 2Συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης (CVT): Όπως στα… σκούτερ
Σελίδα 3Το κλασικό αυτόματο: Ανεση και αξιοπιστία
Σελίδα 4Κιβώτιο διπλού συμπλέκτη: Η τελευταία, high-tech, μόδα στα αυτόματα
Σελίδα 5Μηχανικό αυτοματοποιημένο: Πατάει μόνο του τον συμπλέκτη
PEIRAIOS LEASING
test center