2 φωτογραφίες »

Η μάσκα είναι κλειστή, χαρακτηριστικό που αντιπροσωπεύει πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Teaser του ηλεκτρικού SsangYong Korando

1.910 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2020)

Τις πρώτες επίσημες teaser εικόνες του αμιγώς ηλεκτρικού Korando έδωσε στη δημοσιότητα η SsangYong, καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή της αποκάλυψης του νέου SUV, που θα αποτελέσει το πρώτο χωρίς ρύπους αυτοκίνητο της μάρκας.


Όπως μπορούμε να δούμε το ηλεκτρικό Korando ή αν προτιμάτε καλύτερα το Korando E100 που θα είναι πιθανότατα η ονομασία του έχει αρκετές αλλαγές στο σχεδιασμό σε σχέση με το Korando που χρησιμοποιεί κινητήρες καύσης. Η μάσκα είναι κλειστή, χαρακτηριστικό που αντιπροσωπεύει πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ φαίνεται πως έχει λάβει και διαφορετικό σχεδιασμό. Από κει και πέρα φαίνεται πως το λογότυπο φωτίζεται, ενώ επανασχεδιασμένος είναι και ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας, με περισσότερες «τσακίσεις» και πιο επιθετική εμφάνιση.
 
Σε μια σύντομη δήλωση που συνοδεύει τις εικόνες, η SsangYong λέει ότι το καπό είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο για εξοικονόμηση βάρους και βελτιστοποίηση του κέντρου βάρους. Η αυτοκινητοβιομηχανία προσθέτει ότι οι κλειστή γρίλια προορίζεται για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, ενώ υποστηρίζει ότι υιοθέτησε μια βιομιμητική προσέγγιση από τη φύση και συγκεκριμένα από τα πτερύγια του καρχαρία που ελαχιστοποιούν την αντίσταση του αέρα.
 
Σε ότι αφορά την ισχύ γνωρίζουμε πως το ηλεκτρικό Korando E100 θα εξοπλιστεί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 190 ίππων, 30 άλογα πιο ισχυρό από το ικανότερο Korando με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ακριβή στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις δεν έχουν γίνει γνωστά, η φίρμα πάντως ισχυρίζεται πως η ηλεκτρική έκδοση θα έχει την καλύτερη επιτάχυνση στην κατηγορία του, με την μέγιστη τελική ταχύτητα να υπολογίζεται μόλις στα 152 χλμ./ώρα. Η μπαταρία του θα παράγεται από την LG Chem και έχει θα χωρητικότητα 61,5kWh που θα επιτρέπει στο ηλεκτρικό Κοrando να κινείται ηλεκτρικά για 420 χλμ. στον κύκλο δοκιμών NEDC.

Το ηλεκτρικό Korando θα κάνει το ντεμπούτο του το πρώτο εξάμηνο του 2021.
 

OPEL NEA MONTELA
test center