• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο turbo κινητήρας του GR Yaris αποδίδει 261 ίππους.

Κινητήρας: 1.600 με 261 άλογα!

58.307 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/10/2020

Την καρδιά του Toyota GR Yaris αποτελεί ένας ολοκαίνουργιος κινητήρας βενζίνης, ισχυρά υπερπληρωμένος. Πρόκειται για έναν κινητήρα με χωρητικότητα 1.618 κυβικά εκατοστά τα οποία είναι μοιρασμένα σε τρεις κυλίνδρους. Η αναπνοή του είναι εξαναγκασμένη με ζεύγος στροβίλου-συμπιεστή (turbo) μονής διόδου (single scroll) το οποίο βάσει αποδιδόμενης ισχύος και ροπής, η εκτίμηση είναι ότι θα έχει μέγιστη πίεση υπερπλήρωσης άνω του 1,5 bar.

Η γεωμετρία του κινητήρα είναι τυπικά υποτετράγωνη έστω και ελαφρώς, με διάμετρο εμβόλων 87,5 χιλιοστά και διαδρομή 89,7, επιλογή που έχει να κάνει με ανάγκη για λίγο υψηλότερο ρυθμό περιστροφής από άλλες τυπικά υπερπληρωμένες μηχανές. Ο ψεκασμός του καυσίμου είναι άμεσος και έμμεσος αναλόγως φορτίου, ενώ φυσικά υπάρχει και μεταβλητός χρονισμός των 12 βαλβίδων. Η γεωμετρική συμπίεση του κινητήρα είναι στο 10,5:1, υψηλή θα λέγαμε για ισχυρά υπερπληρωμένο κινητήρα, κάτι αναμφίβολα θετικό.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι τα τελικά νούμερα του κινητήρα να είναι δίχως άλλο χορταστικά. Συγκεκριμένα: Μέγιστη ισχύς 261 ίπποι και μέγιστη ροπή 360 Nm. Τέλος, το εύρος των στροφών που αποδίδεται η μέγιστη ροπή είναι μια καθοριστική πληροφορία μιας και η ρύθμιση του κινητήρα είναι επιθετική, με 160 ίππους στο λίτρο, αλλά προς το παρόν άγνωστη. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο δυνατό από τους Ιάπωνες μηχανικούς.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια