Τελική ευθεία για το νέο Opel Corsa (+video)

8.388 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2019)

Η Opel ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο Corsa για το λανσάρισμά του το προσεχές φθινόπωρο, με τις παραγγελίες του να ξεκινούν νωρίτερα, εντός του καλοκαιριού.

Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσιάση των πρώτων επίσημων πληροφορίων για τη νέα έκτη γενιά του Opel Corsa, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε πως έχει μπει στη φάση των τελικών δοκιμών πριν το ντεμπούτο του μικρού της. Η πρώτη επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου αναμένεται διαδικτυακά οσονούπω, ενώ το νέο Corsa θα δώσει, όπως όλα δείχνουν, το «παρών» στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που θα ανοίξει τις πύλες της στις 12 Σεπτέμβρη.

Από εκεί και πέρα, οι Γερμανοί σε αυτή τη φάση εστιάζουν στις τελικές ρυθμίσεις του Corsa, το οποίο υποβάλλεται σε απαιτητικές δοκιμασίες σε κέντρο δοκιμών του Αρκτικού Κύκλου, στη Σουηδία, εκεί όπου τα «μουλάρια» τεστάρονται στους -30oC, καθώς επίσης και στο Dudenhofen όπου γίνονται οι ρυθμίσεις του πλαισίου και όλων των επιμέρους στοιχείων τα οποία καθορίζουν την οδική συμπεριφορά και την άνεση των επιβατών. Αναλυτικότερα, από τον Ιανουάριο, οι μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων –πλαισίου, κινητήρα, ηλεκτρονικών, φωτισμού– εκμεταλλεύονται τον μακρύ αρκτικό χειμώνα της Σουηδικής Λαπωνίας για εντατικές δοκιμές σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, σε παγωμένες λίμνες και δρόμους καλυμμένους με χιόνι. Ταυτόχρονα οχήματα προ-παραγωγής δοκιμάζονται σε ειδικές πίστες στο Κέντρο Δοκιμών του Rodgau-Dudenhofen, ενώ στα εργαστήρια στο Rüsselsheim υποβάλλονται σε εκτενείς ελέγχους ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας.
 

Υπενθυμίζουμε πως, το νέο Corsa βασίζεται στην πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) του PSA Group (σ.σ. ίδιο δάπεδο με το Peugeot 208) και ζυγίζει 980 κιλά χωρίς τον οδηγό, όντας 10% ελαφρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο, ενώ όσον αφορά στις διαστάσεις διατηρεί το μήκος σε παρόμοια επίπεδα, ήτοι στα 4,06 μέτρα

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους κινητήρες του νέου Corsa, παίρνοντας ως δεδομένο τους δεσμούς αίματος με το Peugeot 208, θα δούμε τα ίδια 3κύλινδρα και 4κύλινδρα σύνολα βενζίνης και ντίζελ, ενώ αργότερα θα λανσαριστεί και η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Corsa. Πιο συγκεκριμένα, το μικρό της Opel θα εφοδιαστεί με την οικογένεια βενζινοκινητήρων PureTech 1,2 λτ. απόδοσης από 75 έως και 130 ίππων, ενώ στο ντίζελ λέγεται πως θα προσφέρονται δύο επιλογές ισχύος του 1.500άρη BlueHDi με 100 και 130 ίππους αντίστοιχα. Αν δεν υπάρξουν αλλαγές, το ηλεκτρικό Corsa θα έχει στη φαρέτρα του το ίδιο ηλεκτρικό σύνολο του Peugeot e-208, δηλαδή το μοτέρ ισχύος 136 ίππων με αυτονομία 340 χλμ.. Για την κορυφαία OPC εκδοχή του μοντέλου είναι πολύ νωρίς να μιλάμε ακόμα, όμως δεν αποκλείεται να ψωνίσει από τα ράφια του PSA Group τον τετρακύλινδρο THP turbo βενζινοκινητήρα των 1,6 λτ. του Peugeot 208 GTi με 208 άλογα.
 

Mercedes
moto