• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Tesla: «Eίμαστε κοντά στο Επίπεδο αυτονομίας 5»

6.909 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/7/2020

Αισιόδοξος για την ανάπτυξη αυτόνομων συστημάτων Επιπέδου 5 δήλωσε ο Εlon Musk, ο ιδρυτής της γνωστής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Τesla.

Mέσω ενός video κατά την έναρξη του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου Τεχνητής Νοημοσύνης της Σαγκάης (WAIC), ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, κ. Elon Musk αναφέρθηκε στο θέμα της αυτόνομης οδήγησης και τι μπορούμε να περιμένουμε από την εταιρεία του πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Ο Musk ισχυρίστηκε ότι η Tesla είναι «πολύ κοντά» στην επίτευξη αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης Επιπέδου 5, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι τα Model 3, Y, S και X θα μπορούν να οδηγηθούν χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση του οδηγού σύντομα.

«Είμαι εξαιρετικά πεπεισμένος ότι το Επίπεδο 5 ή ουσιαστικά η πλήρης αυτονομία θα επιτευχθεί και νομίζω ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα», δήλωσε ο Musk. «Παραμένω σίγουρος ότι θα έχουμε τα πρώτα δείγματα αυτονομία Επιπέδου 5 φέτος».

Ειδικοί αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας πιστεύουν πάντως ότι θα χρειαστεί να περάσει αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορέσει το κοινό να εμπιστευτεί πλήρως τα αυτόνομα αυτοκίνητα, κυρίως επειδή έχουν έρθει στο φως κάποια σοβαρά ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται Τesla. Eπίσης, υπάρχει το ζήτημα των υποδομών, καθώς τα συστήματα αδυνατούν να λειτουργήσουν όταν η κατάσταση του του δρόμου είναι κακή με λακκούβες  και κακή σηματοδότηση.
 

Tags: TESLA