
Μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος στο βρεγμένο (11%), σύμφωνα με μετρήσεις της Nexen σε σύγκριση με το προηγούμενο N'FERA Sport.
15% πιο άκαμπτη κατασκευή, με στόχο να παραμορφώνεται λιγότερο, το λάστιχο, στις στροφές.
Μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος και στο στεγνό (2%) σύμφωνα με την εταιρεία.
Πόσο θα κοστίζει στην Ελλάδα; Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τιμές και διαθέσιμες διαστάσεις.
Όταν χρειαστεί να πατήσεις δυνατά φρένο σε βρεγμένο δρόμο, κάθε μέτρο μπορεί να έχει σημασία. Με αυτή τη λογική, η Nexen παρουσιάζει το νέο N’FERA Sport 2, το θερινό ελαστικό υψηλών επιδόσεων που διαδέχεται το N’FERA Sport.
Το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι η 11% μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος στο βρεγμένο, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, σύμφωνα με τις εσωτερικές μετρήσεις της εταιρείας.
Η Nexen αναφέρει επίσης βελτίωση 2% στο φρενάρισμα στο στεγνό. Δεν δημοσιοποιεί, ωστόσο, στο συγκεκριμένο υλικό τις πραγματικές αποστάσεις σε μέτρα και τις πλήρεις συνθήκες μέτρησης. Επομένως, δεν μπορούμε ακόμη να πούμε πόσα μέτρα κερδίζει ο οδηγός στην πράξη.
Τι άλλαξε για να στρίβει καλύτερα;
Η κατασκευή του νέου ελαστικού είναι 15% πιο άκαμπτη, σύμφωνα με τη Nexen.
Με απλά λόγια, η εταιρεία θέλει το λάστιχο να διατηρεί καλύτερα το σχήμα του όταν πιέζεται στις στροφές, αντί να παραμορφώνεται υπερβολικά.
Παράλληλα, τα εξωτερικά τμήματα του πέλματος είναι 5% μεγαλύτερα, ενώ η νέα διαμόρφωση των ακμών τους έχει στόχο να βελτιώσει την επαφή με τον δρόμο κατά το φρενάρισμα και στις στροφές.
Η Nexen ανακοινώνει επίσης 7% βελτίωση στη συμπεριφορά σε στεγνό και βρεγμένο και 10% αύξηση της ακαμψίας στις στροφές, βάσει των δικών της μετρήσεων.
Έβαλε και μεγαλύτερη προστασία για τις ζάντες
Το προστατευτικό χείλος του ελαστικού είναι 7% μεγαλύτερο, με στόχο να μειώνεται ο κίνδυνος ζημιάς στη ζάντα από επαφές με κράσπεδα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η ζάντα δεν μπορεί να χτυπηθεί. Είναι, όμως, μια επιπλέον αλλαγή που ενδιαφέρει τον οδηγό στην καθημερινή χρήση.
Το νέο N’FERA Sport 2 εξελίχθηκε με έμφαση στη σταθερότητα και στον έλεγχο σε υψηλότερες ταχύτητες, με δοκιμές εξέλιξης στο κέντρο IDIADA στην Ισπανία.
Αξίζει να το αγοράσεις;
Το 11% στο βρεγμένο είναι ενδιαφέρουσα υπόσχεση (ενισχυμένης ασφάλειας).
Για να κρίνουμε αν το N’FERA Sport 2 είναι πραγματικά καλή αγορά, θα το βάλουμε στην πίστα μόλις έρθει (Autotriti Test Center), θα περιμένουμε και άλλες ανεξάρτητες δοκιμές (αλλά και τιμές με τις διαθέσιμες διαστάσεις για την ελληνική αγορά). Οπότε και θα επανέλθουμε.
Γιατί το ζητούμενο δεν είναι μόνον απλώς να φρενάρει καλύτερα από το προηγούμενο Nexen. Είναι να δούμε τι προσφέρει σε σχέση με τα άλλα λάστιχα που μπορείς να αγοράσεις με τα ίδια χρήματα.


.jpg)