Θα το κρατήσεις μια ζωή; Ε τότε καλύτερα να αρχίσεις να το προσέχεις!

Θα το κρατήσεις μια ζωή; Ε τότε καλύτερα να αρχίσεις να το προσέχεις!

3.993 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2022)

Ξέμεινες με την «αρχαιολογία» αλλά δεν μπορείς να το αλλάξεις με πιο καινούργιο; Τουλάχιστον δώσε του λίγη αγάπη και μην το αφήνεις να είναι εκτός από ρημάδι και δημόσιος κίνδυνος!

Γιατί να μην το έχεις σαν καινούργιο, ακόμη κι αν δεν είναι;

Και ποιος δεν έχει ξεμείνει με το παλιό του αυτοκίνητο περιμένοντας κάτι να αλλάξει και να το αντικαταστήσει. Όσο όμως το παλιό σου αυτοκίνητο, παραμένει να είναι το «αμάξι σου», μήπως είναι καλύτερα να το φροντίζεις;
 
Σκέψου το. Είναι το αμάξι σου παλιό. Πρέπει να είναι και χρέπι; Ή πρέπει να γίνει εκτός από παλιό, και πρόβλημα; Και τελικά μήπως αφού το κρατάς, να το απολαύσεις και στα καλύτερά του;
 
Το πρόβλημα εξάλλου δεν είναι το αυτοκίνητο. Τόσος κόσμος δεν έχει πρόσβαση σήμερα σε καινούργιο αυτοκίνητο. Φταίνε χίλια δυό πράγματα, σίγουρα όμως δεν φταίει το αυτοκίνητο που έχεις απ`έξω τόσα χρόνια και σε περιμένει κάθε φορά να σε πάει στη δουλειά σου. Αυτό το αυτοκίνητο, αφού το κρατάς, πρέπει να το προσέξεις κιόλας.
 
Το πήγες για ένα καλό πλύσιμο μέσα έξω; Ναι, ρίξε ένα 10άρικο να καθαρίσει και να χαίρεσαι πάλι να μπαίνεις μέσα. Του έβαλες ένα σετ λάστιχα να πατάει στο δρόμο; Ναι, μπορεί τα λάστιχα να είναι πιο ακριβά από το αυτοκίνητο, όμως αυτό το αυτοκίνητο έχεις, γιατί να μην έχει καινούργια λάστιχα; Πρώτα και κύρια για την ασφάλεια τη δική σου αλλά και των υπολοίπων!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Και η λογική συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Σημασία δεν έχει τι αξία έχει το αυτοκίνητό σου αν το πουλήσεις. Σημασία έχει πόσο κοστίζει να το αντικαταστήσεις, και τελικά πόση αξία έχει αυτό που σου προσφέρει.
 
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να του φαίρεσαι άσχημα, να το παρατήσεις να ρημάξει, χωρίς σέρβις, χωρίς ένα καινούργιο λαδάκι, χωρίς λίγη φροντίδα. Εντάξει, μπορεί να μην έχει 10 εκατοστά λαμαρίνας ατρακάριστα, όμως ακόμη κι έτσι η φροντίδα βοηθάει. Άλλαξε εκείνο το φανάρι που είναι σπασμένο 12 χρόνια. Βρες έναν καθρέφτη συνοδηγού που στον μάζεψε ένα παπί το 2008, βάλε ένα τάσι στον πίσω δεξιά που λείπει από τότε που σε μάζεψε η οδική με σκασμένο λάστιχο και ξεχάστηκε στο δρόμο.
 
Συνεργεία υπάρχουν άπειρα και τέτοιες δουλειές ξέρουν και τις κάνουν καλά. Μήπως λοιπόν να ασχοληθείς ώστε το αμάξι με το οποίο ξέμεινες, να μην είναι το αμάξι που σε «αφήνει»; Μήπως τελικά αξίζει να το προσέξεις, παρότι ίσως δεν αξίζει να το πουλήσεις; Τι λες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto