Θετικές στην απαγόρευση βενζίνης-diesel οι Mercedes και VW

Θετικές στην απαγόρευση βενζίνης-diesel οι Mercedes και VW

3.844 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2022)

Θετικές για την απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκίνητων με κινητήρες βενζίνης και diesel από το 2035 στην Ευρώπη είναι τόσο η Mercedes όσο και η Volkswagen, δηλώνοντας πως το πλάνο είναι εφικτό να υλοποιηθεί.

Θα μπει τέλος στη βενζίνη-diesel;

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ψήφισε υπέρ της προτεινόμενης απαγόρευσης των πωλήσεων καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2035. Ο νέος νόμος, που εξακολουθεί να υπόκειται σε συζητήσεις μεταξύ των κρατών μελών, προκάλεσε αντιδράσεις από χώρες με μεγάλη οικονομική επιρροή στην «γηραιά ήπειρο» όπως οι Γερμανία και Γαλλία, υπογραμμίζοντας πως το σχέδιο είναι πολύ φιλόδοξο και δαπανηρό και θα έχει μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στον κλάδο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

VW: «Η στροφή στην ηλεκτροκίνηση είναι μη αναστρέψιμη»

Ωστόσο, δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στην ήπειρο, η Mercedes και η Volkswagen, έχουν αντίθετη άποψη δηλώνοντας πως πιστεύουν ότι το σχέδιο είναι εφικτό. Η VW είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του όλου σχεδίου, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα είναι «φιλόδοξη αλλά εφικτή», ενώ πρόσθεσε πως «η στροφή προς την ηλεκτρική κινητικότητα είναι μη αναστρέψιμη». Μάλιστα συμπλήρωσε πως η ηλεκτροκίνηση «είναι ο μόνος οικολογικά, τεχνολογικά και οικονομικά εύλογος τρόπος για να αντικατασταθούν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο το δυνατόν γρηγορότερα», σύμφωνα με το Automotive News.   

Mercedes: «Θα είμαστε έτοιμοι από το 2030»

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις που έρχονται από τη μεριά της Mercedes, που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα η μάρκα δεν στάθηκε μόνο σε αυτό αλλά είπε πως θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο της απαγόρευσης πώλησης νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης, νωρίτερα από ό,τι ορίζει ο προς συζήτηση νόμος. «Μέχρι το 2030, είμαστε έτοιμοι να είμαστε πλήρως ηλεκτρικοί όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου (DPA) ο Eckart von Klaeden επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της  Mercedes.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto