Το 2024 το ντεμπούτο τοu αμιγώς ηλεκτρικού TVR Griffith

Το 2024 το ντεμπούτο τοu αμιγώς ηλεκτρικού TVR Griffith

1.394 Επισκέψεις στο άρθρο (27/4/2022)

Μπορεί ακόμη οι παραδόσεις του βενζινοκίνητου TVR Griffith των 500 ίππων να μην έχουν ξεκινήσει, παρότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την παρουσίασή του, ωστόσο η φίρμα επιβεβαίωσε πως το 2024 θα έρθει στην αγορά η αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση.

Ακόμα δεν έχουμε δει καλά-καλά το βενζινοκίνητο!

Το αναγεννημένο TVR Griffith μπορεί να ανακοινώθηκε το 2017 ωστόσο οι πρώτες του παραδόσεις δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, κάτι που αναμένεται να συμβεί στα τέλη του 2023. Η TVR τώρα είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πως το νέο sportscar θα προσφερθεί και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ένα χρόνο αργότερα, το 2024, ενώ ακόμα ανακοίνωσε πως θα γίνει χορηγός της Formula E.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Χωρίς μεγάλες αλλαγές σε εμφάνιση αλλά με αρκετές μηχανικές τροποποιήσεις

H ηλεκτρική έκδοση θα προσφέρεται στο μέλλον μαζί με το συμβατικό μοντέλο. Η TVR δεν αποκάλυψε τις τεχνικές προδιαγραφές του ηλεκτροκινητήρα αλλά θεωρούμε πως θα είναι πιο ισχυρό και πιο γρήγορο σε σχέση με το βενζινοκίνητο, παρά το μεγαλύτερο βάρος που θα έχει λόγω των μπαταριών.

To σχεδιασμένο από τον Gordon Murray μοντέλο θα χρειαστεί βέβαια να εξοπλιστεί με νέο σύστημα ανάρτησης λόγω του διαφορετικού κινητήριου συνόλου και του νέου ζυγίσματος που θα έχει σε βάρος. Από την άλλη πλευρά, δεν θα υιοθετήσει μεγάλες αλλαγές σχεδιαστικά, αφού αναμένουμε να έχει μόνο μικρότερους αεραγωγούς και, φυσικά, να μην έχει μπούκες στο πίσω του μέρος.

500 άλογα αποδίδει το βενζινοκίνητο

Η κινητήριος δύναμη του συμβατικού Griffith θυμίζουμε πως είναι μία βελτιωμένη από την Cosworth έκδοση του 5λιτρου V8 κινητήρα που βρίσκουμε στην Mustang της Ford, η οποία παράγει 500 ίππους, επιτρέποντας στο νέο μοντέλο να φτάσει τα 100χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, με μέγιστη ταχύτητα πάνω από 320 χλμ./ώρα. Η κίνηση αποστέλλεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Ακόμα δεν έχουμε δει καλά-καλά το βενζινοκίνητο!
- Χωρίς μεγάλες αλλαγές σε εμφάνιση
- Θα έχει νέα ανάρτηση λόγω διαφορετικής κατανομής βάρους
- Δεν έχουν αποκαλυφθεί στοιχεία για το ηλεκτρικό σύνολο
Καλές οι ανακοινώσεις και τα σχέδια αλλά μήπως πρέπει η TVR να ασχοληθεί πρώτα με το βενζινοκίνητο Griffith το οποίο ακόμα δεν έχει φτάσει στους νέους του ιδιοκτήτες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center