Το Audi Q2 αναβαθμίστηκε με στάνταρ οθόνες και έξτρα τεχνολογίες
3 Φωτογραφίες »

Το Audi Q2 αναβαθμίστηκε με στάνταρ οθόνες και έξτρα τεχνολογίες

4.357 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2024)

- Τεχνολογική αναβάθμιση για το μικρό SUV της Audi.
- Στάνταρ από τη βασική δύο οθόνες 12,3 και 8,8 ιντσών.
- Επιπλέον συστήματα ασφαλείας στη φαρέτρα του.
- Δεν υπάρχει αλλαγή στους κινητήρες.

Τεχνολογική αναβάθμιση για το μικρό SUV της Audi

Το Audi Q2 αναβαθμίστηκε δίνοντας έμφαση στην τεχνολογία. Το γερμανικό SUV διατίθεται πλέον με στάνταρ τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, μεγέθους 8,8 ιντσών. Παράλληλα, οι άνθρωποι της μάρκας βελτίωσαν τη λειτουργικότητα και τον χειρισμό του infotainment.

Η αναβάθμιση του Audi Q2 ήρθε, παρόλο το γεγονός πως η γερμανική μάρκα έχει δώσει έμφαση στα μεγαλύτερα μοντέλα και σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτίσει και ανακοίνωσε τα προηγούμενα χρόνια, αναμένεται σταδιακά να αποχαιρετήσει το μικρό της SUV.

Στάνταρ από τη βασική δύο οθόνες 12,3 και 8,8 ιντσών

Ως μέρος της αναβάθμισης το Audi Q2 έλαβε περισσότερη τεχνολογία, η οποία έρχεται ως στάνταρ σε όλες τις εξοπλιστικές εκδόσεις που υπάρχουν στις αγορές. Ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών καθώς και σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 8,8 ιντσών, είναι πλέον στάνταρ. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα μπροστά, αφού το SUVάκι μέχρι πρότινος ήταν εξοπλισμένο με αναλογικούς μετρητές και οθόνη 7 ιντσών, την ίδια ώρα που το σύστημα infotainment με οθόνη 8,3 ιντσών ήταν προαιρετικό.

Η Audi αναφέρει πως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει full HD οθόνη, που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προσαρμογής. Το σύστημα infotainment, από την άλλη πλευρά, έχει κερδίσει καλύτερη απόκριση, ενώ πλέον διάφορες «εργασίες» μπορούν να γίνουν και μέσω φωνητικών εντολών. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα συνδεδεμένων λειτουργιών, όπως για παράδειγμα το απομακρυσμένο ξεκλείδωμα θυρών. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως ο περιστροφικός επιλογέας που υπήρχε για το infotainment, δεν υπάρχει πλέον, δίνοντας τη θέση του σε έναν νέο αποθηκευτικό χώρο.

Επιπλέον συστήματα ασφαλείας στη φαρέτρα του

Από κει και πέρα, η Audi είπε ότι το Q2 έχει νέο τιμόνι και πρόσθετα στάνταρ χαρακτηριστικά ασφαλείας. Κάποια από αυτά είναι η τεχνολογία αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης στο πίσω μέρος (rear park assist), αλλά και το σύστημα προειδοποίησης αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning).

Δεν υπάρχει αλλαγή στους κινητήρες

Η Audi δεν αναφέρθηκε στους κινητήρες, οπότε πιθανότατα δε θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Ως εκ τούτου, ανάλογα την αγορά, το αναβαθμισμένο Q2 θα συνεχίσει να προσφέρεται με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρου (116 άλογα), τον τετρακύλινδρο 1,5 λίτρων (150 άλογα) και τον diesel 2,0 λίτρων με 150 άλογα. Στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή το Audi Q2 προσφέρεται με τους δύο προαναφερόμενους κινητήρες βενζίνης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
NISSAN