Το Ford Bronco έγινε βάση σχεδιαστή για προσιτό ηλεκτρικό

Το Ford Bronco έγινε βάση σχεδιαστή για προσιτό ηλεκτρικό

2.220 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2024)

- Ford και σχεδιαστές... κινούνται ηλεκτρικά!
- Η Ford ετοιμάζει πλατφόρμα για προσιτά ηλεκτρικά.
- Σχεδιαστής οραματίστηκε το Bronco ως προσιτό ηλεκτρικό.
- Προ των πυλών το ηλεκτρικό Puma με το όνομα Gen-E.

Ford και σχεδιαστές... κινούνται ηλεκτρικά!

Η Ford σχεδιάζει μια νέα πλατφόρμα χαμηλού κόστους για τα ηλεκτρικά της και ένα ανεξάρτητο σχέδιο από τον Vince Burlapp, έρχεται να παρουσιάσει πως θα μπορούσε να είναι ένα προσιτό off-road SUV της αμερικανικής φίρμας. Πριν φυσικά από αυτό αναμένεται να δούμε το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Puma που αναμένεται να έχει την ονομασία Gen-E.

Η Ford ετοιμάζει πλατφόρμα για προσιτά ηλεκτρικά

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των κερδών της εταιρείας για το 2023, πως η μάρκα δημιούργησε την «ομάδα Skunkworks». Αυτή, εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας χαμηλού κόστους για ηλεκτρικά που θα αποτελέσει τη βάση για τα επερχόμενα μοντέλα της. Περισσότερες πληροφορίες δεν κυκλοφόρησαν, αλλά η είδηση αυτή προσέφερε την απαιτούμενη έμπνευση σε ανεξάρτητους σχεδιαστές για να παρουσιάσουν τις δικές του ιδέες για το πως πρόκειται να είναι το πρώτο από αυτά τα μοντέλα.

Σχεδιαστής οραματίστηκε το Bronco ως προσιτό ηλεκτρικό

Πρώτος και καλύτερος ήταν ο σχεδιαστής, Vince Burlapp, ο οποίος οραματίστηκε το πρώτο προσιτό ηλεκτρικό της Ford, ως ένα σκληροτράχηλο, off-road SUV. Βλέποντας το ανεπίσημο σχέδιο που δημοσίευσε στα social media, παρατηρούμε πως ο Vince Burlapp έχει βασιστεί στο Bronco. Ωστόσο, από τη στιγμή που πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ο καλλιτέχνης εγκατέστησε μία νέα μάσκα εντελώς κλειστή, διατηρώντας τους ίδιους προβολείς. Από κει και πέρα, εξόπλισε το αυτοκίνητο με κατάλληλα ελαστικά παντός εδάφους, ενώ διατήρησε και βασικά στοιχεία του υπάρχοντος μοντέλου, όπως οι ράγες οροφής!

Προ των πυλών το ηλεκτρικό Puma με το όνομα Gen-E

Η Ford δεν αποκάλυψε ποιο θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα, είπε όμως πως ετοιμάζει την ηλεκτρική έκδοση του Puma, μοντέλο που θα έχει την ονομασία Gen-E. Tο αυτοκίνητο πρόκειται να είναι το δεύτερο αυτοκίνητο της Ford που θα βασίζεται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών MEB του ομίλου Volkswagen μετά το ηλεκτρικό  Explorer. Θα κατασκευαστεί στην Craiova της Ρουμανίας και αναμένεται να προσφερθεί με  δύο σύνολα με ισχύ 130 (ή 136 ίππους) και στα 150 άλογα.

EUROINS PASXA
Audi