Το Nissan Juke Rally Tribute τιμά το 240Z
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Nissan Juke Rally Tribute τιμά το 240Z

2.345 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2022)

Η Nissan έδωσε σάρκα και οστά στο Juke Rally Tribute Concept, μέσω του οποίου γιόρτασε τη νίκη που πήρε το Nissan 240Z στο Ράλι Ανατολικής Αφρικής το 1971.

Το Juke Rally Tribute Concept με σάρκα και οστά

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Nissan είχε αποκαλύψει φωτογραφίες του Nissan Juke Rally Tribute Concept για τον εορτασμό της συμμετοχής της Nissan στο Ράλι Ανατολικής Αφρικής 50 χρόνια νωρίτερα. Πλέον έφτασε η ώρα που η μάρκα αποκάλυψε επίσημα το μοναδικό αυτό μοντέλο, το οποίο επί της ουσίας αποτελεί μία σκληροπυρηνική off-road έκδοση του μικρού SUV.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Προηγμένο, υβριδικό σύστημα με 143 άλογα

Το Juke Rally Tribute κάνει χρήση του συστήματος μετάδοσης κίνησης από το επερχόμενο Juke Hybrid, το οποίο προσφέρει συνδυασμένη ισχύ 143 ίππων. Αυτό αποτελείται από έναν νέας γενιάς κινητήρα εσωτερικής καύσης που παράγει 94 ίππους και 148 Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει 49 ίππους και 205 Nm ροπής. Παράλληλα η Renault τροφοδότησε το σύστημα με τη μίζα/γεννήτρια υψηλής τάσης 15 kW, τον μετατροπέα και την υδρόψυκτη μπαταρία 1,2 kWh, καθώς και με το εξαιρετικά καινοτόμο κιβώτιο ταχυτήτων. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης που παρέχει 25% περισσότερη ισχύ από την τρέχουσα έκδοση με τον βενζινοκινητήρα, με μείωση κατανάλωσης καυσίμου έως και 40% στον αστικό κύκλο και έως και 20% στον αντίστοιχο μικτό, σύμφωνα με τη μάρκα.

Έξυπνο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Το παρών δίνει και ένα έξυπνο αυτόματο πολυτροπικό κιβώτιο ταχυτήτων. Για τη μείωση της τριβής, αυτό το κιβώτιο ταχυτήτων χρησιμοποιεί συμπλέκτες αντί για συμβατικούς συχρονισμένους δακτυλίους για να αλλάζει τις 4 ταχύτητες του κινητήρα εσωτερικής καύσης και τις 2 ταχύτητες του ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον, για τη μείωση της τριβής, αυτό το κιβώτιο ταχυτήτων δεν χρησιμοποιεί συμπλέκτη.

Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
NISSAN