2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια αποτελούν πρόταση της ιστοσελίδας Koleca και όχι επίσημο προϊόν της Skoda.

Tο Skoda Enyaq iV χωρίς καμουφλάζ;

4.031 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2020)

Την περασμένη εβδομάδα η Skoda αποκάλυψε εικόνες και πληροφορίες του Enyaq iV, ωστόσο το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό crossover έφερε πλήρες καμουφλάζ. Σήμερα ανεξάρτητα σχέδια έρχονται για να δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την εμφάνισή του μοντέλου.


Φυσικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν αποτελούν επίσημα σχέδια της μάρκας, όμως οι άνθρωποι της ιστοσελίδας Koleca βασιζόμενοι σε όλες τις πληροφορίες που έχουν υπάρξει δίνουν τη δική του οπτική για το Enyaq iV. Στα σχέδια αυτά το ηλεκτρικό Skoda εμφανίζεται με τη γνωστή γρίλια που συνοδεύει τα τσεχικά μοντέλα, οριζόντιους προβολείς όπου τα φώτα ημέρας περνούν από κάτω, αλλά και έναν αεροδυναμικό προφυλακτήρα. Οι καθαρές γραμμές είναι σήμα κατατεθέν στο αυτοκίνητο και φτάνουν μέχρι το πίσω μέρος όπου το όνομα της μάρκας φιγουράρει ολογράφως ανάμεσα από τους κομψούς προβολείς.
 
Αφήνοντας το σχέδιο, πρέπει να θυμίσουμε πως για το Skoda Enyaq γνωρίζουμε αρκετά πράγματα, καθώς η εταιρεία έχει ουσιαστικά προχωρήσει σε μία πρώτη παρουσίαση του αυτοκινήτου. To Enyaq θα έρθει με μήκος 4.648 χιλιοστά, πλάτος 1.877 χιλιοστά και ύψος 1.618 χιλιοστά και μεταξόνιο που εκτείνεται στα 2.765 χιλιοστά. Ο χώρος αποσκευών θα μπορεί να φιλοξενήσει 585 λίτρα μετρημένος με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους.   
 
Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με τρεις επιλογές μπαταρίας. Αυτές ξεκινούν από το πακέτο των 55 kWh (340 χλμ. αυτονομία) και φτάνουν έως και μία μπαταρία 82 kWh που προσφέρει στο Enyaq iV 80, 500 χιλιόμετρα αυτονομία και ισχύ 204 ίππων. Ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ θα κινούν το όχημα, το οποίο στην πιο ισχυρή vRS έκδοση θα μετρά 306 ίππους, 460 χιλιόμετρα αυτονομία, τετρακίνηση και 0-100 χλμ. / ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα.
 
Το Skoda Enyaq θα κατασκευαστεί στο Boleslav από τα τέλη του 2020 και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους. Μία πρώτη έκδοση που θα ονομαστεί «Founder`s Edition» θα είναι διαθέσιμη σε 1.895 μονάδες προκειμένου να σηματοδοτήσει τη γενέθλια της μάρκας πριν από 125 χρόνια.   

Hyundai
NISSAN