4 φωτογραφίες »

Το Toyota GR Yaris Cross σε 3θυρη έκδοση.

To Toyota GR Yaris Cross;

13.516 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2020)

Η Τοyota έχει την επιλογή να λανσάρει μια GR έκδοση του επερχόμενου Yaris Cross, της crossover εκδοχής του νέου Yaris που αναμένεται σύντομα στα μέρη μας.


Η Τοyota ετοιμάζεται να φέρει στην Ευρώπη το νέο Yaris Cross στην κατηγορία των μικρών crossover, προσθέτοντας έτσι άλλο ένα SUV στην γκάμα της. Με την φίρμα όμως να κατασκευάσει και μια σπορ GR έκδοση για το Yaris με 261 άλογα και σύστημα τετρακίνησης, πολλοί θεωρούν πως ίσως κάνει το ίδιο και για το επερχόμενο Yaris crossover.

Oι σχεδιαστές του οίκου KDesingAG παρουσίασαν την δική τους πρόταση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια GR έκδοση επιδόσεων του Toyota Yaris Cross, τόσο σε 5θυρη όσο και σε 3θυρη έκδοση. Και στις δύο περιπτώσεις, το μοντέλο λαμβάνει νέο bodykit που περιλαμβάνει πολλές ομοιότητες με το GR Yaris, μεγαλύτερη γρίλια, ανασχεδιασμένα φώτα ομίχλης, νέο πίσω διαχύτη που ενσωματώνει δύο απολήξεις της εξάτμισης ενώ εξοπλίζεται επίσης με νέες ζάντες και μεγαλύτερα φρένα με κόκκινες δαγκάνες.

Κάτω από το καπό θα μπορούσε να βρεθεί ο 1.600άρης turbo κινητήρας απόδοσης 261 ίππων και 360 Nm ροπής σε συνδυασμό με ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης της φίρμας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο Yaris hot-hatch.

Ένα Τoyota GR Yaris Cross θα μπορούσε να γίνει σημαντικός αντίπαλος για μοντέλα όπως τα επερχόμενα Hyundai Kona N και Ford Puma ST, όμως, μέχρι αυτή την στιγμή, δεν υπάρχουν πληροφορίες πως οι Ιάπωνες κινούνται προς την κατασκευή ενός τέτοιου μοντέλου.
 

peugeot
NISSAN