Το Yaris Cross διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που λειτουργεί μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Το Toyota Yaris Cross «φέρνει» το Lexus BX;

3.610 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2020)

Ο ερχομός του νέου Yaris Cross απ` ότι φαίνεται άνοιξε την όρεξη και στην Lexus, η οποία κάνει σκέψεις για την κατασκευή ενός νέου μοντέλου με βάση το μικρό SUV της Toyota, που θα ονομαστεί Lexus BX.


Την φημολογία αυτή συντηρούν μέσα του εξωτερικού, κάτι που αν ισχύσει και στην πράξη θα πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. Τα στοιχεία που αναφέρονται στα ξένα ρεπορτάζ υποστηρίζουν πως το Lexus BX θα βασίζεται στο πρόσφατα αποκαλυφθέν Toyota Yaris Cross, χωρίς όμως μέχρι αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάποιο επίσημο σχέδιο ή κάποια εικόνα που να μας προσφέρει σε οπτικό επίπεδο τις πληροφορίες που επικαλούνται.
 
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, το νέο BX, που θα τοποθετηθεί κάτω από το UX στη γκάμα της Lexus, θα χρησιμοποιήσει αυτούσιο το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του Yaris Cross. Για όσους δε θυμούνται το Yaris Cross  διαθέτει «έξυπνη» τετρακίνηση σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα κίνησης της μάρκας, που αποτελείται από τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που λειτουργεί μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική ισχύς ανέρχεται στους 116 ίππους. 
 
Κλείνοντας, οι πληροφορίες από το εξωτερικό υποστηρίζουν πως πιθανή είναι και η έλευση μίας έκδοσης  F Sport που θα προσθέσει έξτρα ισχύ. Οι φήμες θέλουν το νέο Lexus BX να κάνει το ντεμπούτο του το 2023.

NEO TRAFIC
skoda