" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων του νέου Opel Corsavan θα περιλαμβάνει δύο βενζινοκινητήρες 1,2 και 1,4 λτ., καθώς και εκδόσεις ενός πετρελαιοκινητήρα 1,3 λτ. με ισχύ από 70 – 95 ίππους.

Το νέο Corsavan είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία με όγκο έως 920 λτ., ενώ και το ωφέλιμο φορτίο του οχήματος έχει αυξηθεί κατά 21 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχο του, φτάνοντας στα 571 κιλά.

Το νέο Opel Corsavan

Διαβάστηκε από 4441 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/1/2015

Παρουσιάστηκε η νέα εκδοχή του Opel Corsavan η οποία στηρίζεται στο ολοκαίνουργιο 3θυρο Corsa, ένα mini-vanette επαγγελματικό εργαλείο, το οποίο θα έρθει στη χώρα μας το πρώτο 4μηνο του έτους.

 
Μετά το ντεμπούτο της νέας γενιάς του Opel Corsa στο Διεθνές Σαλόνι του Παρισιού τον περασμένο Οκτώβριο, ήταν η σειρά της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) που διεξάγεται από 16 – 25 Ιανουαρίου, για να φιλοξενήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Opel Corsavan.

Βασισμένο στην 3θύρη εκδοχή της επιβατικής έκδοσης, το νέο Corsavan καταφέρνει να συνδυάσει ιδανικά τα συστήματα ασφάλειας, τις επιδόσεις και την άνεση ενός επιβατικού οχήματος με τους εξαιρετικές μεταφορικές δυνατότητες και την αποδοτικότητα ενός ελαφρού επαγγελματικού οχήματος. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι πωλήσεις του νέου γερμανικού mini-vanette αναμένεται να ξεκινήσουν (και στην ελληνική αγορά) μέσα στο 1ο 4μηνο του 2015.

Αυξημένο ωφέλιμο φορτίο
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο Opel Corsavan έχει μήκος αμαξώματος της τάξης των 4.021 χλστ., πλάτος 1.944 χλστ. μαζί με τους καθρέπτες και ύψος 1.479 χλστ. Παράλληλα, επιδεικνύει κύκλο στροφής με διάμετρο 9,9μ., γεγονός που υπογραμμίζει την πολύ καλή ευελιξία του εντός της πόλης.

Η εργονομία του εσωτερικού της καμπίνας των επιβατών είναι εξαιρετική ενώ έμφαση έχει δοθεί στην κάλυψη των αναγκών του σύγχρονου επαγγελματία, τόσο για αποθηκευτικούς χώρους εντός της καμπίνας, όσο και για προηγμένα συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

Σε ότι αφορά στον χώρο φόρτωσης, η Opel ανακοινώνει πως, ο νέος εκπρόσωπός της στα mini-vanette θα είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία με όγκο έως 920 λτ., ενώ και το ωφέλιμο φορτίο του οχήματος έχει αυξηθεί κατά 21 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχο του, φτάνοντας στα 571 κιλά.

Τόσο το δάπεδο του χώρου φόρτωσης όσο και τα πλευρικά τοιχώματα, φέρουν ειδική επένδυση από πλαστικό, ενώ το διαχωριστικό της καρότσας από την καμπίνα των επιβατών είναι μεταλλικό μέχρι τη μέση και με μεταλλικό δίχτυ από το σημείο αυτό και πάνω. Παράλληλα, υπάρχουν ειδικοί κρίκοι για τη στερέωση του φορτίου στο δάπεδο, καθώς και κλειστοί αποθηκευτικοί χώροι πάνω από τους θόλους των πίσω τροχών, ενώ –προαιρετικά- θα είναι διαθέσιμο και ένα κάλυμμα (τύπου εταζέρας) με τέσσερα αναδιπλούμενα τμήματα.

Κινητήρες με εκπομπές ρύπων από 88 γρ./χλμ.
Η γκάμα των μηχανικών συνόλων του νέου Opel Corsavan θα περιλαμβάνει δύο βενζινοκινητήρες 1,2 και 1,4 λτ., καθώς και εκδόσεις ενός πετρελαιοκινητήρα 1,3 λτ. με ισχύ από 70 – 95 ίππους.

Ιδιαίτερα, ο 1.300άρης CDTI ecoFlex με ισχύ 95 ίππων και μέγιστη ροπή 190 Nm, κερδίζει τις εντυπώσεις δεδομένου ότι καλύπτει τις Euro6 προδιαγραφές, διαθέτοντας το σύστημα Start/Stop στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος. Παράλληλα, η μέση κατανάλωση του ξεκινά από τα 3,3λτ./100χλμ. ενώ, οι εκπομπές CO2 έχουν υποχωρήσει στα μόλις 88 γρ./χλμ.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τα διαστήματα μεταξύ των κύριων service των κινητήρων του νέου Opel Corsavan θα ανέρχονται στα 2 έτη (ή ανά 60.000 χλμ.) με ένα ενδιάμεσο «μικρό» service να πραγματοποιείται ανά 30.000 χλμ. (σε ετήσια βάση).

Κορυφαία συστήματα άνεσης και ασφάλειας
Όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα γενιά του Opel Cοrsavan θα προσφέρεται με έναν πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει στοιχεία όπως τα Opel Eye front camera (2ης γενιάς) με Traffic Sign Recognition, Lane Departure Warning, High Beam Assist, Following Distance Indication και Forward Collision Warning.

Αντίστοιχα, στον εξοπλισμό άνεσης θα περιλαμβάνεται ένα νέο σύστημα πολυμέσων με την ονομασία «Intellink Infotainment System» με ειδική έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, που μεταξύ άλλων θα είναι συνδέσιμο με συσκευές με λογισμικό Android ή Apple.